facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ένωση Αστυνομικών Αττικής: Δεν είμαστε παρακρατικοί, η ηγεσία μας δίνει τα χημικά

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση για τη στάση της σε ό,τι αφορά τη χρήση δακρυγόνων, ασκεί, σε ανακοίνωσή της για τα γεγονότα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. 

Η Ένωση χαρακτήρισε «μέρα ντροπής» την Κυριακή για τα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεοδνία, κάνοντας λόγο για «βίαιες, δολοφονικές επιθέσεις από φασιστοειδή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 30 αστυνομικών».

Παράλληλα, ζητά να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια, να καταδικάσουν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται και να αντιμετωπίσουν την Αστυνομία και τους πολίτες βάσει της πραγματικότητας και όχι της πολιτικής τους ιδεολογίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την Κυριακή 20-1-2019 ζήσαμε ακόμα μία μέρα ντροπής. Οι ήρωες συνάδελφοί μας της Δ.Α.Ε.Α. (Υ.ΜΕ.Τ. – Υ.Α.Τ.) δέχθηκαν βίαιες, δολοφονικές επιθέσεις από φασιστοειδή, με αποτέλεσμα 30 εξ αυτών να οδηγηθούν σοβαρά τραυματισμένοι στο 401 Γ.Σ.Ν.Α.

Με έκπληξη όμως και αγανάκτηση μαζί, παρακολουθούμε εδώ και 2 μέρες, το ανάθεμα για ότι συνέβη να πέφτει πάνω στους συναδέλφους μας, να ανακυκλώνονται διάφορες ανακρίβειες και επισήμως κανείς να μην απαντά επί της ουσίας παρά μόνο με αόριστες πολιτικολογίες.

Εμείς ως Ένωση Αθηνών, πιστοί στις διαχρονικές μας θέσεις, θα ζητήσουμε και πάλι από όλους να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του απλού αστυνομικού, να καταδικάσουν τη βία από όπου και αν προέρχεται και να αντιμετωπίσουν την Αστυνομία αλλά και τους πολίτες βάσει της πραγματικότητας και όχι της πολιτικής τους ιδεολογίας.

Θα θέσουμε λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα περιμένοντας επιτέλους απαντήσεις:

Κύριοι της Κυβέρνησης, από αντιδημοκράτες, πότε ξαφνικά γίναμε επαγγελματίες και άξιοι συγχαρητηρίων; Τι αλλάξαμε από τις διαδηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας μέχρι την Κυριακή;

Κύριοι της Αντιπολίτευσης, πως ακριβώς πιστεύετε ότι θα εκκαθαρίσετε τα γκέτο της ανομίας και των μπαχαλάκηδων, χωρίς δακρυγόνα; Έχετε κάτι να πείτε για τους δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς;

Κύριοι της ηγεσίας, πότε επιτέλους θα πάψετε να ανέχεστε τους κάφρους που προσπαθούν να μας σκοτώσουν, να κάνουν αντισυγκεντρώσεις, να επιτίθενται σε πολίτες επειδή κρατούν ελληνικές σημαίες, να κατηγορούμαστε ανυπόστατα και να σιωπάτε;

Θα πείτε επιτέλους ότι δεν είμαστε παρακρατική ομάδα και ότι τα υλικά που χρησιμοποιούμε μας τα έχετε χορηγήσει ως κατάλληλα για χρήση;

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Τα έχουμε ξαναζήσει όλα αυτά. Τα πολιτικά κόμματα να μας υποστηρίζουν ή να μας καταδικάζουν, ανάλογα με τη σύνθεση των διαδηλωτών, να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, θέτοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τους εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές απέναντί μας. Στους τελευταίους να θυμίσουμε ότι οι καλύτεροι συμπαραστάτες των αντιλαϊκών – αντεθνικών νομοσχεδίων είναι οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες. Θυμίζουμε επίσης ότι και πολλοί από εμάς συμμετείχαμε ως διαδηλωτές στο συλλαλητήριο και αποχωρήσαμε αηδιασμένοι βλέποντας τους φασίστες να το διαλύουν.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συναδέλφους και μαζί με την δέσμευση της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ότι θα παρασταθεί δίπλα τους ως πολιτική αγωγή, θέτουμε και εμείς το νομικό μας τμήμα στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον όποιου με πράξη ή παράληψη προκάλεσε των τραυματισμό τους.

Θα πάμε όμως και ένα βήμα παρακάτω και στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, θα τεθεί το θέμα της προσφυγής μας στη δικαιοσύνη για έκθεση σε κίνδυνο των συναδέλφων μας των Υ.ΜΕ.Τ. – Υ.Α.Τ. λόγω του ότι διατάσσονται να εργαστούν κατά παράβαση της 7001/1994 Υπουργικής Απόφασης που διέπει τη λειτουργία της Δ.Α.Ε.Α.

epeisodia3
epeisodia4
epeisodia5
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news