facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Καιρός – Χριστούγεννα: Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Πάρνηθα – Λεπτό προς λεπτό η κίνηση της κακοκαιρίας – video

Ο καιρός άλλαξε δραματικά και σε πολλές περιοχές η διαφορά θερμοκρασίας φτάνει και τους 18 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με χθες. Τα Χριστούγεννα είναι φέτος λευκά για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες
Η κακοκαιρία φέρνει χιόνια ακόμη και στους ορεινούς όγκους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη από το πρωί υπάρχουν πολλές περιοχές όπου τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.


Το μέτωπο της κακοκαιρίας κινείται πολύ γρήγορα και μέσα σε 12 ώρες από τα βόρεια σύνορα θα φτάσει ως την Κρήτη.

Γενική πρόγνωση
Βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα πεδινά και καταιγίδες κυρίως στη νότια χώρα και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες με εντάσεις που θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά τα εννέα μποφόρ. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Κατά τόπους θα σημειωθεί χιονόστρωση, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει σε όλες τις περιοχές.

Αττική
Στην Αττική ανήμερα τα Χριστούγεννα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρω ορεινά και προοδευτικά σε ημιορεινά τμήματα του νομού. Από τις νυκτερινές ώρες και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης χιονόπτωση είναι πιθανό να εκδηλώνεται κατά περιόδους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί έξι μποφόρ.
Η θερμοκρασία τα Χριστούγεννα στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από πέντε έως εννέα βαθμούς, με τις μέγιστες να σημειώνονται τις πρωινές ώρες, ενώ την Τετάρτη δεν θα ξεπεράσει τους πέντε έως έξι βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν δύο έως τρεις βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά άλλα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μετρά). Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου και θα σημειώσει νέα πτώση από τη νύχτα προς την Τετάρτη.

Μακεδονία – Θράκη
Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά άλλα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα). Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου και θα σημειώσει νέα πτώση τη νύχτα προς την Τετάρτη.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news