facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Φίλης: Η Πολιτεία δεν οφείλει δεκάρα στην Εκκλησία

Ο Νίκος Φίλης συνεχίζει τις ευθείες βολές εναντίον της συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου. Μιλώντας στο Βήμα και τον Λάμπρο Σταυρόπουλο. Ο πρώην υπουργός Παιδείας θεωρεί ότι κακώς ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε οφειλές του κράτους στην Εκκλησία. Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης αναφέρει: «Το προβληματικό είναι ότι μιλάμε για την περιουσία της Εκκλησίας και για οφειλές της Πολιτείας, χωρίς να υπάρχει κανένα νούμερο στο τραπέζι. Ρωτήστε τον Αρχιεπίσκοπο: «Ποιο είναι Μακαριώτατε το ακριβές ποσό που υποστηρίζετε ότι σας οφείλει το κράτος;» να δούμε τι θα απαντήσει. Τίποτα, κανένα νούμερο δεν μπορεί να σας δώσει. Χωρίς έγκυρα στοιχεία επικυρωμένα από τα αρμόδια κρατικά όργανα δεν μπορούμε να πάρουμε καμία πολιτική απόφαση, ούτε βέβαια να αλλάξουμε αβασάνιστα την πάγια θέση της ελληνικής Πολιτείας ότι δεν οφείλει δεκάρα τσακιστή στην Εκκλησία.»

Οι εκλογές δεν έχουν κριθεί

Ο κ. Φιλης εκτίμησε επίσης ότι είναι ακόμα ανοιχτό το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές: «Τις εκλογές θα τις κερδίσει για μια ακόμη φορά η αστείρευτη δημοκρατική και προοδευτική λαϊκή διαθεσιμότητα που με όλα τα προβλήματα, τα λάθη και τους συμβιβασμούς του εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας ονειρεύεται την πρωθυπουργία ο κ. Μητσοτάκης και η ακροδεξιά ομάδα που τον περιστοιχίζει. Οι εκλογές δεν έχουν κριθεί. Ο κόσμος της Αριστεράς και η μεγάλη πλειοψηφία των «από κάτω» δεν μίλησε ακόμη.» Είναι αξιοσημείωτο πάντως για στέλεχος κόμματος εξουσίας ότι ο κ΄Φίλης δεν εκφράζει βεβαιότητα για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπερβολή το άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη

Έχει, τέλος, ιδιαίτερη σημασία ότι το ηγετικό στέλεχος της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει την αντίθεσή του στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη. Επιπλέον, λέει με νόημα ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί να προαναγγέλλουν δικαστικές διώξεις: «Οι πολιτικοί δεν έχουν καμιά δουλειά να προαναγγέλλουν διώξεις ή να θεωρούν πολιτικά υποκινούμενες τις πρωτοβουλίες της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για νέο `89, όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας από εκείνη την περίοδο. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ενοχοποιούνται συλλήβδην οι πολιτικές παρατάξεις. Πιστεύω, ότι, η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής για έλεγχο στους λογαριασμούς του κ. Σημίτη έχει στοιχεία υπερβολής και είμαι βέβαιος, με βάση τη δημόσια εικόνα του, ότι τίποτα το επιλήψιμο δεν υπάρχει. Άλλο οι πολιτικές διαφωνίες με τον κ. Σημίτη και οι αδιαμφισβήτητες ευθύνες του για τους υπερεξοπλισμούς και τα «έργα» υπουργών του, άλλο η αμφισβήτηση της προσωπικής εντιμότητας και ακεραιότητάς του.»

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news