facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Καθηγητής σε πανεπιστήμιο μάρτυρας - «κλειδί» στην προανακριτική για την Υγεία

Νέα πτυχή δίνει στην υπόθεση Novartis ρεπορτάζ του Τάκη Χατζή, σύμφωνα με το οποίο πολιτικός παράγοντας της χώρας, γνώστης της υπόθεσης Novartis, εκμυστηρεύτηκε στον δημοσιογράφο ότι προστατευόμενος μάρτυρας - «κλειδί», είναι καθηγητής σε ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα στον οποίο διαπιστώθηκαν φορολογικές ατασθαλίες, μετά από έλεγχο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο Τάκης Χατζής αποκάλυψε: «Πολιτικός παράγοντας της χώρας μου είπε ότι έγινε έλεγχος στον μάρτυρα και διαπιστώθηκαν φορολογικές ατασθαλίες. Πιάστηκε με τα λεφτά στην τσέπη, πλήρωσε 300.000 ευρώ για να γλιτώσει, πήγε και στην Αμερική να καταθέσει, αλλά δεν φαίνεται να δένουν αυτά που είπε στην κατάθεσή του».

Οργισμένη ήταν η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στην ίδια εκπομπή: «Αν ισχύουν αυτά που λέει ο Χατζής, εδώ έχει παραβιαστεί ο νόμος που ισχύει για τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Αν κάποιος που τον έπιασαν με λεφτά άρχισε να μιλάει, ως αντάλλαγμα να μην του κάνουν δίωξη, υπάρχει παραβίαση. Αν ο προστατευόμενος μάρτυρας το έχει καταγγείλει παράνομα, τότε όλες οι καταγγελίες είναι ως μη γενόμενες. Αν σου πουν πες αυτά για τον Άδωνι εσύ θα πεις ό,τι σου πουν, αφού σε προστατεύουν και δεν έχει να φοβηθείς κάτι».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την άποψη ότι δεν πρόκειται να γίνει Προανακριτική για την Υγεία, καθώς όπως ισχυρίζεται το πόρισμα για την Εξεταστική «δεν έχει βρει τίποτα», κάνοντας λόγο για «φιάσκο» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βάζω στοίχημα ότι δεν θα προτείνουν προανακριτική», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Κατηγορούμε για 22 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και πρέπει να πάω στο απόσπασμα γι’ αυτό».

Σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους», σύμφωνα με το οποίο στο πόρισμα γίνεται αναφορά απώλειες στην Υγεία ύψους 23 δισ. ευρώ την περίοδο 2010-2014, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Αν ισχύει, πρόκειται για τρέλα! Είναι παλαβά πράγματα αυτά».

«Αν δεν έχει βρει λεφτά σε πολιτικούς, η κα Τουλουπάκη υποχρεούται να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Εάν με καλέσουν για ξέπλυμα γιατί μου βρήκαν λεφτά, να πάω στον Κορυδαλλό. Δυστυχώς για μένα, είμαι άφραγκος. Αν κάποιος όμως παίζει με Σύνταγμα της χώρας για να κάνει πολιτικά παιχνίδια, τότε γίνεται κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος».

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news