facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Στα «όπλα» το Μαξίμου: «Εμείς αποφασίζουμε για τους κληρικούς» – Μετατρέπει σε νομοσχέδιο την αρχική συμφωνία!

Στο καλάθι των αχρήστων «πετά» στην ουσία την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος η Κυβέρνηση, με την οποία οι Ιεράρχες θέτουν «εκτός συζήτησης» το ζήτημα της αλλαγής του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών. Στην απάντηση του στην ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει πως προχωρά άμεση στην εκπόνηση νομοσχεδίου επί τη βάση του κοινού ανακοινωθέντος μετά την συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Όπως ξεκαθαρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, η απόφαση για το αν οι κληρικοί θα πληρώνονται ως δημόσιοι υπάλληλοι αποτελεί «σε κάθε περίπτωση ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος» αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

« Ως εκ τούτου, η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».

«Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή. Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή, το Μέγαρο Μαξίμου ξεκινά μια νέα περίοδο στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν πολλά για την εκλογική τους στρατηγική στις υποσχέσεις για 10.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news