facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

«Στοπ» απ’ το ΣτΕ στα ατεκμηρίωτα, υπέρογκα φορολογικά πρόστιμα

Με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε πως όταν οι ελεγκτές εντοπίζουν σε φορολογούμενο περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωμένα εισοδήματα, δεν επαρκεί απλώς να το αποδίδουν σε φοροδιαφυγή, όπως είθισται, αλλά θα πρέπει αυτή να τεκμηριώνεται αφού εξεταστούν σε βάθος όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

Στο ΣτΕ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είχαν προσφύγει οικονομολόγος μετά της δικηγόρου συζύγου του, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ καθώς διέθεταν λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.

Οι ελεγκτές, αφού δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την πηγή των εισοδημάτων τους, αποφάσισαν ότι είναι αποτέλεσμα φοροδιαφυγής -και συγκεκριμένα απόκρυψης εισοδημάτων από την εργασία τους- και προχώρησαν στην επιβολή εξαιρετικά μεγάλων προστίμων.

Στην περίπτωσή τους οι ελεγκτές, ήταν σαφές πως δεν είχαν ερευνήσει επαρκώς τις τραπεζικές συναλλαγές, ώστε να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι φοροδιαφεύγουν.

Πλέον, με την απόφαση αυτή του ανώτατου διακαστηρίου της χώρας το έργο των ελεγκτών γίνεται δυσκολότερο, καθώς όχι μόνο θα πρέπει να πραγματοποιούν καλούς ελέγχους, αλλά και να βρίσκουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις αποφάσεις τους και τα πρόστιμα.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news