facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Έξι ένοχοι για το θάνατο του Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά

Τέλος στην υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα, του 22χρονου Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017 στον Λαγανά της Ζακύνθου, έδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας σύμφωνα με την απόφαση του οποίου μετατατράπηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που ήταν για τους περισσότερους κατηγορούμενους σε θανατηφόρα ή απλή σωματική βλάβη. Ο άτυχος 22χρονος, που ήταν στην Ελλάδα για διακοπές, έχασε τη ζωή του στη Ζάκυνθο, όταν ξυλοκοπήθηκε άγρια ύστερα από καβγά που ξέσπασε σε νυχτερινό μπαρ.

Απ' τους συνολικά εννέα κατηγορουμένους ένοχοι κρίθηκαν οι έξι

Στον πρώτο κατηγορούμενο, που κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών. Ο δεύτερος, όπως και δύο Σέρβοι που είχαν ήδη αφεθεί ελεύθεροι, απαλλάχθηκαν καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι προκάλεσαν απλή σωματική βλάβη. Ο πέμπτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη με ποινή φυλάκισης 5 έτη. Και τέλος οι τέσσερις άλλοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και τους επιβλήθηκαν ποινές 9 ετών για τους τρεις πρώτους και 10 έτων για τον τελευταίο.

Ακόμη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ενώ η δικογραφία της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Ζακύνθου, για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στο Λαγανά και για έναν υπάλληλο.

Απογοητευμένοι οι γονείς

Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου για να ακούσουν την απόφαση ήσαν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζιλ, οι οποίοι σε δηλώσεις που έκαναν αργότερα, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους. «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί, γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν. Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο» είπε η μητέρα του Χέντερσον και ξέσπασε σε κλάματα.

Ικανοποιημένοι οι συνήγοροι

Από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Αγαμέμνων Τάτσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Δικαιοσύνη απεδείχθη ψύχραιμη και εξέδωσε μία απόφαση βασιζόμενη στο αποδεικτικό υλικό».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την μία εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, τη Χρύσα Βουλδή, οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσουν αίτηση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, για να ασκηθεί έφεση κατά της σημερινής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, thebest/lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news