facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Newsweek: Παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στη Μόρια - Υπό το φόβο ζουν οικογένειες

Υπό το φόβο ζουν οι γυναίκες και τα παιδιά στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης ακόμα και μικρών παιδιών, αναφέρει σε δημοσίευμα του το newsweek.com.

Από τα μέσα Μαΐου τα περιστατικά σεξουαλικής βίας έχουν αυξηθεί κατά πολύ τόσο στη Μόρια όσο και στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί έξω από τα συρματοπλέγματα του hotspot.

Ο συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Declan Barry, μιλώντας στο Newsweek δήλωσε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν αντιμετωπίσει τουλάχιστον 21 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται γυναίκες, άνδρες και παιδιά. Τουλάχιστον 10 περιστατικά αφορούν παιδιά, δύο εκ των οποίων μόλις 5 ετών.

“Σε μία περίπτωση, ένας πατέρας έφυγε από τη σκηνή για να πάρει φαγητό και μόλις επέστρεψε βρήκε το παιδί του να είναι κακοποιημένο σεξουαλικά” περιέγραψε ο συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, σημειώνοντας ότι τα θύματα σε αρκετές περιπτώσεις επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν.

“Καμία τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ειδικά όταν μιλάμε για ένα συμβάν ανά εβδομάδα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα” τόνισε.

Ο Declan Barry ανέφερε ότι κάθε φορά που οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συναντούν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης αρχικά τα αναφέρουν στην αστυνομία και στη συνέχεια πηγαίνουν τα θύματα στο νοσοκομείο προσφέροντας τους και ψυχολογική υποστήριξη τόσο στα ίδια, όσο και στις οικογένειες τους.

“Είναι ισοπεδωτική εμπειρία. Και για τους γονείς που έρχονται εδώ με την προσδοκία ότι κάνουν τη σωστή επιλογή για να προστατεύσουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια να συνειδητοποιούν ότι μπορεί να έφεραν τα παιδιά τους σε ένα χειρότερο μέρος... Οι γονείς θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους και για αυτό ήρθαν εδώ. Το να φεύγουν από μια εμπόλεμη ζώνη και να φτάσουν εδώ προκαλεί ένα τεράστιο αίσθημα αποτυχίας” πρόσθεσε.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news