facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Βίτσας: Η κατάσταση στη Σάμο είναι πιο δύσκολη απ' ότι στη Λέσβο

Στη Σάμο και όχι στη Λέσβο επικρατούν οι πιο δύσκολες συνθήκες στο μεταναστευτικό, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

«Η κατάσταση παραμένει πιο δύσκολη στη Σάμο, παρότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στη Λέσβο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

Στόχος του υπουργείου, ανέφερε ο κ. Βίτσας, είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό χρειάζονται περισσότεροι γιατροί, διερμηνείς και υπάλληλοι.

Ραγδαία αύξηση των ροών από τον Έβρο

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία δείχνουν θεαματική αύξηση των ροών από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο. Μέχρι στιγμής, πάνω από 12.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει το 2018, έναντι 5.500 για το σύνολο του 2017 και 3.330 το 2016.

Ο κ. Βίτσας ήταν ομιλητής σε ημερίδα με θέμα «Εθνικές και Ευρωπαϊκές προκλήσεις και προοπτικές στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Χτίζουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για τις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες».

Μιλώντας για τις γυναίκες και τα φαινόμενα έμφυλης βίας και κακοποίησης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισήμανε την ανάγκη να μεταφερθούν γρήγορα εκτός των δομών φιλοξενίας, να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση καθώς και να αλλάξει η κυρίαρχη ανδροκρατούμενη νοοτροπία.

Στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από το 2015 μέχρι σήμερα αναφέρθηκε η ειδική γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΨΗΠΤΕ Φωτεινή Παντιώρα, τονίζοντας , ότι «παρά τις όποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, οι Έλληνες στηρίξαμε και βοηθήσαμε τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που χτύπησαν τη πόρτα της πατρίδας μας αναζητώντας καταφύγιο στην Ευρώπη. Και όλα αυτά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία και σημασία, καθώς έγιναν μέσα στη δίνη μιας επίσης πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news