facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Τι γράφει η επιστολή Κοτζιά; – Πληροφορίες για εμπλοκή και του Γιώργου Τσίπρα

Ο επικοινωνιακός αντίκτυπος από την προφυλάκιση Παπαντωνίου κράτησε κάτι λιγότερο από τρία εικοσιτετράωρα, με τη νέα σφοδρή κόντρα Καμμένου-Κοτζιά να βάζει ξανά στο τραπέζι, με πιο έντονο τρόπο αυτή τη φορά, τα περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος. Είναι ενδεικτικό ότι χθες το βράδυ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, με συνέντευξή του στο STAR, όπου προσπάθησε να «μαζέψει» το θέμα, παραδέχθηκε ότι τελικά αναφέρθηκε στον Σόρος (διαψεύδοντας όσους δεν «άκουσαν», όπως ο Χρήστος Σπίρτζης), όχι όμως, όπως υποστήριξε, σε ότι έχει να κάνει με την κυβέρνηση, αλλά «σε σχέση με συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία εκδόσεως βίζας».
Στη ΝΔ εκτιμούν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παρακολουθεί ανήμπορος τις εξελίξεις και τη Δικαιοσύνη «να παραμένει εκτός από τυφλή, και κουφή», όπως καταγγέλλουν τα γαλάζια στελέχη. Παράλληλα, επισημαίνουν και τις αιχμές συνεργατών του Νίκου Κοτζιά περί παραποίησης των πρακτικών του μοιραίου υπουργικού συμβουλίου: «Αν κάποιοι, μετά τη σιωπή στις ύβρεις, θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου, είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε», έλεγαν χαρακτηριστικά.
Από την οδό Πειραιώς σημείωναν πάντως, πως αν γινόταν κάτι αντίστοιχο σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, και κάποιος υπουργός μιλούσε δημόσια για ύποπτη χρηματοδότηση άλλων υπουργών από ξένο μεγαλοεπιχειρηματία για να εξαγοράσουν ξένους παράγοντες, θα είχε παρέμβει αμέσως η Δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα, υπενθυμίζουν από τη ΝΔ, δεν έχει κινηθεί καν η σχετική διαδικασία, ώστε οι συγκεκριμένοι υπουργοί να κληθούν ως μάρτυρες και να καταθέσουν ό,τι στοιχεία έχουν για τις βαρύτατεςκαταγγελίες στις οποίες έχουν προβεί.
«Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και δεν πρόκειται ούτε να κλείσει χωρίς διερεύνηση, ούτε να σκεπαστεί από οποιαδήποτε κυβερνητικά πυροτεχνήματα» σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσκομίσει το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.  «Αυτονόητο είναι ότι και η Δικαιοσύνη οφείλει να ζητήσει να της προσκομιστεί η επιστολή Κοτζιά», τονίζουν από το γαλάζιο επιτελείο.
Από την οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι η κυβερνητική «ομερτά» έχει να κάνει με το γεγονός, ότι τα όσα γράφει στην εννιασέλιδη επιστολή παραίτησής του ο Νίκος Κοτζιάς, αγγίζουν το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, με βάση και τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και στον Τύπο, στα οποία αποκαλύπτονται στοιχεία για σωρεία σκοτεινών υποθέσεων όπου εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, από τη ΝΔ απευθύνουν τα εξής ερωτήματα προς το Μέγαρο Μαξίμου:

  • Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της Κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς;
  • Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία;
  • Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;
«Όλα αυτά δεν είναι προσωπικές υποθέσεις ούτε του κ. Τσίπρα, ούτε του κ. Κοτζιά, επομένως δεν μπορούν να σιωπούν», επισημαίνουν από τη ΝΔ, από όπου στις επόμενες ώρες αναμένεται να εντείνουν την πίεσή τους προς την κυβέρνηση για τη δημοσιοποίηση της επιστολής. Παράλληλα, χαρακτηρίζουν αυτονόητη και την ευθύνη της Δικαιοσύνης να μην παρακολουθεί αδρανής όλες τις αποκαλύψεις.
newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news