facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας

Νέα παρέμβαση της Τουρκίας σε εσωτερικά θέματα της Ελλάδας την Δευτέρα όταν η Άγκυρα εξέφρασε την ανησυχία της για ένα νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή που προσπαθεί να αφαιρέσει το καθεστώς αυτονομίας των Μουφτήδων που σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή έχουν διοριστεί βάση διεθνών συμφωνιών.

«Οι συγγενείς μας στην Δυτική Θράκη ανησυχούν για το νομοσχέδιο που σκοπεύει να άρει το καθεστώς αυτονομίας των Μουφτήδων που έχουν διοριστεί βάση διεθνών συμφωνιών. Αναμένουμε την αναθεώρηση αυτού το νόμου που αφορά τις Μουφτείες που υπηρετούν θρησκευτικές ανάγκες της μειονότητας με βάση τα αιτήματα της μειονότητας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε πως μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες των τουρκικών μειονοτήτων στην Δυτική Θράκη και κάλεσε τις Ελληνικές Αρχές να πάψουν αυτή την στάση που «αψηφά εκλεγμένους Μουφτήδες».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή το θέμα της εκλογής των Μουφτήδων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας από το 1991.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news