facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ολ. Γεροβασίλη στηρίζει το νόμο Παρασκευόπουλου και η Κ. Παπακώστα ζητά την κατάργησή του

Χωρίς ενιαία γραμμή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα να βαδίζουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας που έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες και έχουν εκθέσει τη χώρα στο εξωτερικό.

Η υπουργός Πολιτικής Προστασίας με συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Newsit.gr εμφανίζεται να στηρίζει το νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ η υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Κατερίνα Παπακώστα με συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής διατυπώνει την άποψη - η οποία φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας - ότι ο νόμος Παρασκευόπουλος πρέπει να καταργηθεί.

Ερωτηθείς σχετικά για το εάν πρέπει να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου, η κ. Γεροβασίλη απορρίπτει το επιχείρημα ότι εξ’ αιτίας του νόμου, υπάρχουν αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας, λέγοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν αλλά πράγματα.

«Δεν είναι αυτός ο νόμος Παρασκευόπουλου. Αυτό είναι το νομικό σύστημα της χώρας. Αν πολίτες υφίστανται παραβατικές συμπεριφορές διαφόρων, προφανώς είναι ένα διαχρονικό ζήτημα και σήμερα είναι ένα καίριο ζήτημα το οποίο δεν έχει να κάνει με το νόμο Παρασκευόπουλου», αναφέρει.

Και προσθέτει: «Έχει να κάνει με τις συνθήκες και με το νομικό σύστημα της χώρας, το οποίο επαναλαμβάνω είναι το ίδιο. Αν έγινε ένας νόμος για αποσυμφόρηση των φυλακών με κάποια χαρακτηριστικά, δεν μπορούμε με βάση την αίσθηση να το κρίνουμε. Θα το κάνουμε με βάση τα νούμερα. Αν ήρθε για να ευνοήσει παραβατικές συμπεριφορές ατόμων πρέπει να το πει κανείς με νούμερα. Τι συνέβαινε πριν και τι μετά. […] Ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν απεδείχθη πουθενά με τα νούμερα ότι έδρασε για να αυξηθεί η παραβατικότητα στην χώρα».

Για το θέμα του Ρουβίκωνα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει ότι «οι δράσεις αυτές είχαν σκοπό με έναν τρόπο να απλώσει η δημοφιλία της συγκεκριμένης οργάνωσης» και επιτίθεται κατά της ΝΔ ισχυριζόμενη ότι η δημοφιλία της ενισχύεται από την «μικροπολιτική αντιμετώπισης από την ΝΔ». Σημείωσε ότι «η αστυνομία θα κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει ενέργειες που παραβιάζουν την ελευθερία του άλλου» και διευκρίνισε ότι με αυτή την ομάδα «διαπιστώνω μια προνομιακή σχέση με τον δημόσιο διάλογο».

Αντίθετα, στη συνέντευξή της η κ. Παπακώστα χαρακτηρίζει τα μέλη του Ρουβίκωνα ως «παλιούς κομματάρχες κακιάς κοπής», και δηλώνει ότι «τα Εξάρχεια θα γίνουν Μονμάρτη», ενώ αναφερόμενη στην πολιτική της κυβέρνησης η κ. Παπακώστα σημείωσε πως «ο Τσίπρας εφαρμόζει πολιτικές της δικής μας παράταξης».

liberal

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news