facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

Εκτεταμένης έκτασης επεισόδια σημειώνονται στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, που ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο και κατευθύνεται προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει την 83η ΔΕΘ.

Σύμφωνα με το seleo.gr, ένταση και ρίψη χημικών σημειώθηκε μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να σπάσουν στο μπλόκο της αστυνομίας.

Αστυνομικές δυνάμεις τους παρεμπόδισαν, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου κάμψης και χημικών με αποτέλεσμα να διασπαστούν και να αποχωρήσουν.



Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μικροένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, με την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Οι αστυνομικοί, που έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο, τους απώθησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις και επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκται το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με πορεία, από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news