facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Επίθεση ΝΔ σε Γεροβασίλη: Επί των ημερών της, οι συμβασιούχοι του Δημοσίου ξεπέρασαν τους 100.000

Με αιχμές για την εκρηκτική αύξηση των συμβασιούχων του Δημοσίου επί τον ημερών της, «αποχαιρέτησε» την Όλγα Γεροβασίλη από τη θέση της Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς.

«Η απερχόμενη Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη έχει πετύχει αξιοζήλευτα αποτελέσματα στο Υπουργείο της. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την τεράστια αύξηση των δομών και των Γραμματειών; Τον απίστευτο αριθμό μετακλητών υπαλλήλων; Τις φωτογραφικές προκηρύξεις και την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων ή τις τροπολογίες με τις οποίες συμβάσεις ορισμένου χρόνου βαπτίζονταν σε αορίστου «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης”; αναφέρει ο κ. Γεωργαντάς.

«Εκεί όμως που πραγματικά η απερχόμενη Υπουργός κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ είναι ο αριθμός των συμβασιούχων, καθώς με βάση τα επίσημα στοιχεία της απογραφής που χθες δημοσιεύτηκαν ξεπεράστηκε για πρώτη φορά ο αριθμός των 100.000 τον Μάιο του 2018.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συμβασιούχων στη Γενική Κυβέρνηση κατά το μήνα Μάιο είχε την παρακάτω πρόοδο τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ:

Μάιος 2015: 80.278

Μάιος 2016: 81.650

Μάιος 2017: 89.532

Μάιος 2018: 103.124!

Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξει κανείς την πορεία αύξησης του αριθμού των συμβασιούχων ανά έτος, για να διακρίνει τη συνεχή προσπάθεια κομματικοποίησης του κράτους από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτή είναι, δυστυχώς, η παρακαταθήκη της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου», αναφέρει ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως ο κ. Γεωργαντάς στη δήλωσή του δεν άφησε ασχολίαστη και την επιλογή του κ. Τσίπρα να αναθέσει το υπουργείο στην Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Μάλιστα, ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος μετέχει και στην εξεταστική επιτροπή που μελετά υποθέσεις σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, έδειξε πως η ΝΔ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως το όνομα της κ. Ξενογιαννακοπούλου εμπλέκεται στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την «τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς αυτή ξεκίνησε επί ημερών της στο Υπουργείο Υγείας, καταγράφοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη λογιστική διαφορά.

«Δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε για την ανάσχεση αυτής της προσπάθειας κομματικοποίησης ούτε μετά την αλλαγή ηγεσίας, καθώς η κ. Ξενογιαννακοπούλου, που επιβραβεύτηκε από τον Πρωθυπουργό με την τοποθέτησή της στην κυβέρνηση, είναι ήδη ελεγχόμενη για το ΚΕΕΛΠΝΟ από τη θητεία της στο Υπουργείο Υγείας», αναφέρει στη δήλωσή του ο τομεάρχης της ΝΔ.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news