facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Μπέρδεμα με το νέο ωράριο των φαρμακείων

Οι κατάλογοι με τα φαρμακεία που λειτουργούν με βάση το διευρυμένο ωράριο έχουν από 1η Ιουλίου αναρτηθεί στις βιτρίνες όλων των φαρμακείων, ωστόσο, αφενός αναφέρουν ότι τα φαρμακεία αυτά «δεν έχουν εκ του νόμου υποχρέωση να λειτουργούν κατά τις αναγραφόμενες ώρες και ημέρες» και αφετέρου (σε πολλές περιφέρειες) περιλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο των φαρμακείων της κάθε περιοχής, πολλά από τα οποία δεν έχουν πράγματι ενταχθεί στο διευρυμένο ωράριο.

Για το απίστευτο αλλά τόσο ελληνικό αυτό φαινόμενο έχει ευθύνες ο ίδιος ο νόμος, που πράγματι δεν καθιστά υποχρεωτική την τήρηση του διευρυμένου ωραρίου από τα φαρμακεία. Ετσι, η σχετική διάταξη «καλεί» τους καταναλωτές να μην εμπιστεύονται τους αναρτημένους καταλόγους, διότι κάλλιστα ένα φαρμακείο που έχει δηλώσει ότι θα είναι ανοιχτό πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου, μπορεί τελικά να… μην είναι.

Σύμφωνα με φαρμακοποιούς όπως δημοσιεύει η «Καθημερινή», σε ορισμένες περιοχές, η προσπάθεια υπονόμευσης του νέου ωραρίου ολοκληρώνεται από τους φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς οι αναρτημένοι κατάλογοι περιλαμβάνουν φαρμακεία που έχουν δηλώσει μόνο τυπικά ότι εντάσσονται στο διευρυμένο ωράριο. Στην ουσία, όπως καταγγέλλουν επαγγελματίες, πρόκειται για ψευδείς δηλώσεις που έχουν ως στόχο την ακύρωση του νόμου στην πράξη. Με την ανάρτηση δεκάδων φαρμακείων, «κρύβονται» εκείνα που πράγματι σκοπεύουν να παραμένουν ανοιχτά και πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου (περίπου το 10%, αν και το ποσοστό κυμαίνεται ανάλογα με την περιφέρεια).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νέα διάταξη, τα φαρμακεία θα λειτουργούν υποχρεωτικά τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, ωστόσο όσα φαρμακεία επιθυμούν, μπορούν να λειτουργούν και πλέον του υποχρεωτικού ωραρίου (διευρυμένο ωράριο) όλες τις ημέρες της εβδομάδας, πλην της Κυριακής, κατόπιν δήλωσής τους στον οικείο φαρμακευτικό σύλλογο και στην περιφέρεια. Οι δηλώσεις αυτές ισχύουν για ένα δίμηνο και ένα μήνα πριν από τη λήξη αυτού θα πρέπει να κατατεθούν νέες δηλώσεις, για το επόμενο δίμηνο.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news