facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Βασίλης Λεβέντης: «Πάτε να υπογράψετε βιάζοντας τον λαό, κύριε Κοτζιά»

Έγκλημα χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής την συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην υπογράψει την συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

«Ο κ. Τσίπρας μου είχε πει ότι πρώτα τα τα Σκόπια θα κάνουν την αλλαγή του Συντάγματος και μετά θα πάνε στο ΝΑΤΟ. Όπως καταλαβαίνετε δε θα κάνουν τίποτα και θα πάρουν την πρόσκληση» σημείωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

Από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Λεβέντης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προσέξτε γιατί αύριο μπορεί να είστε κατηγορούμενος». Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε πως ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει νομιμοποίηση να υπογράψει, καθώς δεν έχει προηγηθεί απόφαη του ΚΥΣΕΑ ή του υπουργικού συμβουλίου. Κάθε ένας που βάζει υπογραφή ενάντια στη θέληση του λαού είναι υπόλογος, προσέθεσε. «Τελείωσε η εποχή που ο ένας «καθάριζε» τον άλλο και υπήρχε ατιμωρησία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεβένης κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις πιέσεις των εταίρων και των συμμάχων, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, η κυβέρνηση «δεν νομιμοποιείται να εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας». Πρόσθεσε μάλιστα πως η απόπειρα της κυβέρνησης να μην συζητήσει την συμφωνία στη Βουλή πριν την υπογραφή της συνιστά πραξικόπημα.

«Η κυβέρνηση λέει ότι το όνομα το είχε δώσει η ΝΔ, είναι δικαιολογία αυτό για να διαπράξει ο πρωθπουργός τις δικές του αθλιότητες» αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης. Μάλιστα, έκανε λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, επισημαίνοντας πως αν δεν υπήρχε η πρόταση μομφής δε θα είχε ενημερωθεί η Βουλή. «Δεν ενημερώθηκε ούτε καν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών», σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στη στάση του διεθνούς παράγοντα. «Τα εύγε Αμερικανών και Γερμανών δεν είναι προς τιμήν και όχι μόνο για την Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά. «Πάτε να υπογράψετε βιάζοντας τον λαό και αυτό είναι ανέντιμο κύριε Κοτζιά» ανέφερε κοιτώντας τον υπουργό των Εξωτερικών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ακόμη ότι δεν τιμά την κυβέρνηση να λέει ότι η ΝΔ είναι πίσω από τις υπερβολές της Χρυσής Αυγής.

«Έχετε ψηφίσει πολλά νομοσχέδια με τη ΧΑ» προσέθεσε με νόημα, κοιτώντας προς τα κυβερνητικά έδρανα. Είχε και ένα μήνυμα για τον υπουργό Άμυνας: «Ο κ. Καμμένος να σκεφτεί καλά, δε μπορεί να λέει ότι θα γίνει ψηφοφορία μετά από έναν χρόνο. Ο Τσίπρας το δίνει αύριο».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news