facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Κοτζιάς μετά την επικοινωνία Τσίπρα -Ζάεφ: Αυτό είναι το όνομα

Την πεποίθηση του ότι μετά το τηλεφώνημα Τσίπρα –Ζάεφ, έγινε το αποφασιστικό βήμα, για την επίτευξη συμφωνίας στο ονοματολογικό εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κότζιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στο kontra Chanel: « Νομίζω ότι σήμερα κάναμε το αποφασιστικό βήμα. Η διαπραγμάτευση δεν είναι μια ευθεία γραμμή αλλά ένας επίπονος αγώνας με σκαμπανεβάσματα, αρκεί να υπάρχει θέληση να λύσουμε τα προβλήματα.»

Ο κ. Κότζιας επιτέθηκε σε όσους τάσσονται υπέρ της αδράνειας στο συγκεκριμένο ζήτημα , υποστηρίζοντας ότι όσο δεν υπάρχει λύση άλλες χώρες καταλαμβάνουν χώρο στα Βαλκάνια, ενώ τόνισε ότι σε μια συμφωνία για να σταθεί πρέπει να έχουν κέρδος και οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά επικρατέστερη ονομασία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι η «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija), με γλώσσα την Μακεδονική που όπως σημείωσε αναγνωρίστηκε στον ΟΗΕ από το 1977 και με αναφορα΄ότι πρόκειται για Σλαβική γλώσσα.

Στο ονοματτολογικό, επιβεβαιώσε ότι η ονομασία Μακεδόνια του Βαρδάρη, απορρίφθηκε από τα Σκόπια, η ονομασία Μακεδονία- Σκόπια, από την ελληνική πλευρά και στο τραπέζι έμειναν οι δύο ονομασίες Βόρεια και Άνω Μακεδονία. Σε αυτό το σημείο μάλιστα ο Έλληνας ΥΠΕΞ άφησε να εννοηθεί ότι αυτό το σημείο θα κλέίσει την Τρ΄τιτη στη συνομιλία των πρωθυποιυργών, κλαθώς ο κ. Ζάεφ έχει επιλέξει ήδη την ονομασία από τις δύο υπάρχουσες και οι πληροφορίες θέλουν τα Σκόπια να προτιμούν το Βόρεια Μακεδονία.

aftodioikisi
Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news