facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Παραλήρημα από Καρανίκα: «Αμόρφωτα εθνίκια» οι συγχωριανοί του που «ουρλιάζουν για τον Μέγα Αλέξανδρο»

Σε μια ακόμα προκλητική ανάρτηση, με χαρακτηρισμούς προχώρησε ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας.
Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο του μπαίνει ο Μέγας Αλέξανδρος και οι κάτοικοι της Ημαθίας.
Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή να σχολιάσει το Σκοπιανό ζήτημα, κατακρίνοντας τις αντιδράσεις των ελλήνων πολιτών κατά του «σύνθετου ονόματος με χρήση του όρου Μακεδονία» για το Σκόπια. Στην ανάρτησή του χαρακτήριζε «εθνικιστικές ανιστόρητες βλακείες» τα όσα αναφέρουν, ενώ υποστήριζε πως «από το πουθενά δεν θα γίνουμε φασίστες ρατσιστές εθνικιστές με την γείτονα χώρα λόγω ονόματος».
Η πρώτη ανάρτηση του την Παρασκευή:
«...και εμείς από την βόρεια Ελλάδα είμαστε, αλλά εθνικιστικές ανιστόρητες βλακείες δεν λέμε (διαβάζω τι γράφουν κάποιοι συγχωριανοί μου και στεναχωριέμαι για την κατάντια τους...)
Από το πουθενά δεν θα γίνουμε φασίστες ρατσιστές εθνικιστές με την γείτονα χώρα λόγω ονόματος.
Επίσης οι φασιστικές κορόνες που μιλάνε για πόλεμο ας κάνουν κράτη γιατί ως φασίστες πούλησαν όλη την χώρα... και ηττήθηκαν το ’40.
Ας μην ξεχνάμε τι ρόλο έπαιξαν οι εθνικιστές και οι φασίστες στον πόλεμο του '40...
Τώρα, η επανεμφάνιση των φασιστών γίνεται στο όνομα της Μακεδονίας, της πατρίδας... για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να τσιμπήσουμε επειδή πατάνε στο συναίσθημα του πατριωτισμού.
Αντιθέτως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι φασίστες και οι εθνικιστές με τους χειρισμούς τους οδηγησαν όλη την Ευρώπη και τον κόσμο να αποκαλούν την γείτονα χώρα σκέτο ‘Μακεδονία’.
Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό με την γείτονα χώρα και το κάνει με διεθνής όρους, με ευρωπαϊκή προοπτική και με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την κοινη ιστορία και τον πολιτισμό της συνεργασιας.
Η σύνθετη ονομασία είναι η Απάντηση και με αυτήν θα προχωρήσουμε, με σκοπό την βιώσιμη πολιτική στην περιοχή και όχι η αστάθεια και το περιθώριο που προτείνει η ΝΔ και όλη δεξιά παρέα με τους φασίστες.
Τα συλλαλητήρια αυτά, τον μόνο σκοπό που έχουν, είναι αυτός της αυτοαναφορικότητας, για την ενίσχυση της φασιστικής νοοτροπίας που θέλει τον εθνικισμό να μολύνει τα μυαλά των ανθρώπων που αγαπούν την χώρα τους.
Αγαπάμε την χώρα μας όχι για να κυριαρχήσουμε στα βαλκάνια με πόλεμο, αλλά για να συνυπάρξουμε οι λαοί, με την δημοκρατία, την συνεργασία, την αγορά και τον πολιτισμό μεταξύ των χωρών αυτών.
Ας μην χαρισουμε την εξωτερικη πολιτική και τα εθνικά ζητήματα στους φασίστες και τους εθνικιστές
».
Την Κυριακή, ο κ. Καρανίκας επανήλθε, προσθέτοντας ένα νέο σχόλιο στη συζήτηση που άνοιξε ο ίδιος την Παρασκευή. Εκεί χαρακτηρίζει «μύθο» την σχέση του Μέγα Αλέξανδρου με την περιοχή της Ημαθίας στην Μακεδονία, καθώς οι κάτοικοί της, όπως αναφέρει, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή. Παράλληλα δεν διστάζει να επιτεθεί σε όσους διαφωνούν με την εκχώρηση του ονόματος στους Σκοπιανούς, κατηγορώντας τους ως “αμόρφωτα εθνίκια”.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μα είναι φοβερό. Έγιναν και οι συγχωριανοί μου εθνικια ενώ είναι όλοι μα ολοι και ολες μετανάστες ,προσφυγες. Μικρασιάτες, πόντιοι που ουρλιάζουν για την Μακεδονία ενώ δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου. Μια ζωή θάλασσα και λίμνη μέχρι πριν 100 χρόνια που η αποξήρανση της λίμνης δημιούργησε την περιοχη …Και έχουν για μύθο τον Μεγα Αλέξανδρο να στέκεται στην περιοχή για να συνομιλήσει με κατοίκους….Προφανώς εννοεί ο μύθος τα ψάρια, γιατί μόνο τέτοια υπήρχαν όταν ζούσε και ο ίδιος, στην περιοχή. Και βγαίνουν τα αμόρφωτο εθνικια και επικαλούνται τον Μέγα Αλέξανδρο…
Έλεος!
».
Το σχόλιο του την Κυριακή:
 iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news