facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Επιστολή Ζάεφ στους 28 ηγέτες της Ε.Ε.

Επιστολή προς τους ηγέτες της Ε.Ε. έστειλε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, καλώντας τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας.

Παρά τα αρνητικά πρώτα μηνύματα, μετά το «μπλόκο» Γαλλίας και Ολλανδίας, ο Ζάεφ κάλεσε τους 28 ηγέτες να σταθούν στο πλευρό της ΠΓΔΜ, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες επίλυσης της διαμάχης με την Ελλάδα.

«Η συμφωνία των Πρεσπών αντιπροσωπεύει μια ιστορική ευκαιρία για να ξεπεράσουμε τη διαμάχη, η οποία έθετε εμπόδια στις διμερείς σχέσεις των τελευταίων 25 ετών» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, ενώ επικαλέστηκε και τη συναίνεση της Ελλάδας στο αίτημα ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Η στήριξη των κρατών – μελών είναι τεράστιας σημασίας για την τελική ολοκλήρωση της συμφωνίας, αλλά και για τα πιθανά οφέλη τόσο των δύο χωρών όσο και της περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης» έσπευσε να προσθέσει.

Και συνέχισε ο Ζάεφ: «Μια τέτοια απόφαση θα αναγνωρίσει τη μεταρρυθμιστική πρόοδο και θα δώσει ώθηση για την υλοποίηση επιπλέον μεταρρυθμίσεων».

Τέλος, εκτίμησε ότι «θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος για την τελική ολοκλήρωση και των εναπομεινάντων βημάτων της συμφωνίας για την ονομασία».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news