facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Κέρκυρα:Παραδίδει τα… όπλα η Υπηρεσία Καθαριότητας-Τέλος στην αποκομιδή

Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας στην οποία αναφέρει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς η εναπόθεση και η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών έχει σταματήσει. Μάλιστα στην σχετική αυτή ανακοίνωση δίνει και οδηγίες προς τους πολίτες για το πώς θα διαχειριστούν τα σκουπίδια τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ:
Η εναπόθεση απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, καθώς και η αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών στο Κέντρο Διαλογής Ανακύκλωσης έχει σταματήσει.
Η Yπηρεσία Καθαριότητας δεν δύναται να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει, παρακαλούμε τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις για τα ακόλουθα :
  • Να γίνεται προσεκτικός διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μεταλλικές συσκευασίες) από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Να φυλάσσονται στις οικίες/επιχειρήσεις και να απορριφθούν στους μπλε κάδους αφού ξεκινήσει η αποκομιδή και καθαριστούν οι εστίες συσσωρευμένων απορριμμάτων. Έτσι διαφυλάσσουμε την ανακύκλωση, λιγοστεύουμε τον όγκο και  βοηθάμε στην γρήγορη  ομαλοποίηση της κατάστασης.
  • Οι επιχειρήσεις, επιπλέον, πρέπει να προβαίνουν στη δεματοποίηση των υλικών συσκευασίας και να τα αποθηκεύουν σε δικούς τους χώρους
    • Η αποθήκευση των υπόλοιπων απορριμμάτων να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες,καλά κλεισμένες. Τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι .
    • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μεριμνούν ώστε τα οργανικά υπολείμματα να διαχωρίζονται, να συσκευάζονται και να διατηρούνται σε χώρους δροσερούς κατά προτίμηση κλιματιζόμενους(ψυγεία), όσο το δυνατόν περισσότερο.
    • Οι γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια, βαζάκια) μπορούν να πετιούνται στους μπλε κώδωνες, γιατί συλλέγονται χωριστά και δεν οδηγούνται στο ΧΥΤΑ ή στο κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Τεμπλονίου, που είναι αποκλεισμένα. Σε περίπτωση που κάποιος κώδωνας είναι γεμάτος, να ενημερώνουν στο τηλ.8011119999
Όταν ξεκινήσει η αποκομιδή, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση – ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση της κατάστασης ανά περιοχή.
startmedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news