facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Για συμφωνία στο Σκοπιανό μιλά ο Κοτζιάς - Απομένουν μόνο τεχνικά και νομικά ζητήματα

Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων καθώς όπως ανακοίνωσε με δήλωσή του ο Νίκος Κοτζιάς το έργο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων «τελείωσε».

Κατά τον κ. Κοτζιά η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε επίπεδο ειδικών καθώς «τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του μετά την επίλυση των ζητημάτων αυτών τα κείμενα «θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».

Η δήλωση του κ. Κοτζιά έχει ως εξής:

«Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών. Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».

Είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα η δήλωση του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε «τελικό στάδιο».

Ο κ. Ντιμιτρόφ εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα του ότι θα ήταν εφικτό να έχει βρεθεί μια λύση ως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, της 28ης Ιουνίου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι Κυριακή βράδυ στις Βρυξέλλες, είχε μια «καλή συνάντηση» με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, προσθέτοντας και αυτός ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο με νομικούς εμπειρογνώμονες και των δύο χωρών.

Κατά την εκτίμησή του, τέλος, εντός της εβδομάδας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news