facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Αγωγές και μηνύσεις κατά Β. Μαρινάκη προαναγγέλλει ο Δ. Τζανακόπουλος

Επίθεση σε ΜΜΕ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή την (μη) κάλυψη της ομιλίας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Βουλή αλλά και τη συνεδρίαση του Eurogroup που υποδέχθηκε θετικά το αναπτυξιακό σχέδιο αντί να το «γυρίσει πίσω», όπως αναφέρονταν σε ρεπορτάζ.

«Η προοπτική της καθαρής εξόδου δεν μπορεί καν να συγκριθεί με όσα διαφημίζονταν ως ‘success story’ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που θεωρούσε έξοδο από το πρόγραμμα την πιστοληπτική γραμμή που ήταν μόνο στη φαντασία της ελληνικής κυβέρνησης», υποστήριξε.

Η ΝΔ θέτει θέμα εκλογών για τον Οκτώβριο μιλώντας για νέα εντολή μετά το τέλος του προγράμματος. «Είναι οξύμωρο αίτημα γιατί επιβεβαιώνει το τέλος του μνημονίου», σημείωσε. «Η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης, ανησυχούν. Τους διαβεβαιώνουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».

Στη Δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα των Μαρινάκη-Κουρτάκη
Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει δικαστικά (με αγωγές και μηνύσεις) τα ψευδή δημοσιεύματα των εφημερίδων του Βαγγέλη Μαρινάκη, δήλωσε ο κ .Τζανακόπουλος, αναφερόμενος ονομαστικά στον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη.

Ερωτηθείς για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον επιχειρηματία τη νύχτα του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι:

- Πρώτον, ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης παραδέχθηκε μέσω κύκλων του ότι έγινε το τηλεφώνημα.

- Δεύτερον, ότι «μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση να μου τηλεφωνεί ένας άνθρωπος τον οποίον δεν γνωρίζω προσωπικά».

- Τρίτον, ότι ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τη συνομιλία του «τυπική» αλλά «οι απόψεις του περί τυπικότητας δεν συνάδουν με τις δικές μου. Μπορεί να έχει συνηθίσει να τηλεφωνεί νύκτα και να ρωτάει με απειλητικό τρόπο, αλλά αυτά δεν πιάνουν στη σημερινή κυβέρνηση».

- Τέταρτον, «για όλες τις ανακοινώσεις που εκδίδονται από το Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, την ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός».

Στην ερώτηση γιατί κυβερνητικές πηγές, μέσω non paper, χαρακτήρισαν τον κ. Μαρινάκη «ναρκέμπορο» αφού δεν έχει γίνει η δίκη, ο κ.Τζανακόπουλος απάντησε: «ως προς τον χαρακτηρισμό, η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν είναι ορθός ή λανθασμένος».

Eλεγχος για off shore του Αδ. Γεωργιάδη
Σε έτερη ερώτηση για κυριακάτικο δημοσίευμα (σ.σ. στο Documento) ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης διατηρούσε off shore εταιρία μέχρι το 2016 αλλά δεν την είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε:

«Δεν μου προξενεί καμία εντύπωση η είδηση που αφορά τον κ. Γεωργιάδη. Μας έχει συνηθίσει σε οριακές συμπεριφορές και σε σχέση με τις οικονομικές του δραστηριότητες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες Βουλής να ελέγξουν την υπόθεση και αν διαπιστώσουν παράνομη οικονομική πρακτική να κινηθούν οι ανάλογες δικαστικές διαδικασίες».

Στόχος, η ελάφρυνση των πολιτών
Αναφορικά με τις δηλώσεις που έκαναν νωρίτερα στο Μαξίμου ο κ. Γκουρία και ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι θέση της κυβέρνησης είναι πως η υπερβολική λιτότητα λειτουργεί υφεσιακά και πρόσθεσε ότι με πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν 5% (σ.σ. αν συνυπολογισθεί και το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε) «όχι απλώς δεν μιλάμε για νέα μέτρα αλλά πρέπει να ξαναδούμε ισχύοντα μέτρα».

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ελαφρύνει τους πολίτες», είπε, διευκρινίζοντας ότι οι τρόποι με τους οποίους θα επιτευχθεί αυτό θα συζητηθούν μετά τη λήξη του προγράμματος.

Για την εκλογολογία επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, όταν λήξει η κυβερνητική θητεία».

Για τις νέες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν τέλος (σ.σ. ότι για την καταστροφή της Σμύρνης έφταιγαν οι Έλληνες) ο κ. Τζανακόπουκος τις χαρακτήρισε «αυτονόητα καταδικαστέες».

«Τα ιστορικά γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και οι ευθύνες αδιαμφισβήτητες. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να ασκούμε πολιτική και διπλωματική πίεση ώστε η Τουρκία να μην κινείται εκτός των ορίων του Διεθνούς Δικαίου».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news