facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Συνέλαβαν μάνα και κόρη για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε κάδο στην Πετρούπολη

Η Αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση με το νεκρό βρέφος σε κάδο στην Πετρούπολη, πριν περίπου τρεις μήνες. Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, μία 19χρονη και η 54χρονη μάνα της. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αλλά και τα όσα έχουν ομολογήσει οι δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, η 19χρονη είχε μία περιστασιακή σχέση. Κάποια στιγμή έμεινε έγκυος χωρίς να το θέλει, ενώ δεν το κατάλαβε και εγκαίρως, σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια στους αστυνομικούς. 


"Δεν μπορούσα να το ρίξω", φέρεται να έχει καταθέσει. 

Μάνα και κόρη το κράτησαν όσο πιο κρυφό μπορούσαν με την 19χρονη να γεννά στο μπάνιο. Η μητέρα της της είπε να του βάλει χαρτιά στο στόμα για να μην κλαίει, ενώ η 19χρονη το έπνιξε με σχοινί και τον ομφάλιο λώρο. 

Στη συνέχεια η μητέρα της το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων όπου είχε βρεθεί νεκρό στις 26 Φεβρουαρίου στην Πετρούπολη.

Οι δύο γυναίκες ζούσαν μόνες τους στην περιοχή καθώς ο πατέρας της 19χρονης έχει πεθάνει.
Η κοπέλα έχει ομολογήσει το έγκλημα η μητέρα της όμως παραδέχεται μόνο ότι το πέταξε στον κάδο και όχι το έγκλημα. 

Λεπτομέρεια: Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν ανήμερα της γιορτής της μητέρας. 

Ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Την Πέμπτη θα απολογηθούν στον 3ο τακτικό ανακριτή η 19χρόνη και η μητέρα της. Οι δυο γυναίκες, μετά τη δίωξη που τους άσκησε ο εισαγγελέας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία.

Εκτιμάται πως θα ζητηθεί από το δικηγόρο τους η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνέργεια σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της.


«Η εξιχνίαση της παιδοκτονίας στη Νέα Σμύρνη έδειξε τον δρόμο για την υπόθεση με το νεκρό βρέφος σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη», τονίζουν αστυνομικές πηγές

«Η εξιχνίαση της υπόθεσης που αφορά το βρέφος το οποίο πέταξε η 22χρονη μητέρα του στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στη Νέα Σμύρνη, έδειξε τον δρόμο για το περιστατικό με το νεογέννητο που εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων, στην Πετρούπολη», τονίζουν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Οι δύο υποθέσεις έχουν πολλά κοινά σημεία. Μητέρες μικρής ηλικίας, που είχαν ανεπιθύμητη κύηση και ήθελαν με κάθε τρόπο να "ξεφορτωθούν" το νεογέννητο παιδί τους, το οποίο πέταξαν, μάλιστα, πολύ κοντά στο σημείο που διέμεναν. Έπειτα από την υπόθεση της Νέας Σμύρνης, μπήκε στην τελική ευθεία η εξιχνίαση με το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Οι έμπειροι αστυνομικοί έφτιαξαν προφίλ της γυναίκας, ακολουθώντας ηλικιακά αλλά και πιθανά κοινωνικά χαρακτηριστικά. Σχεδίασαν ομόκεντρους κύκλους ερευνών γύρω από την περιοχή που βρέθηκε το νεκρό βρέφος, συνολικής απόστασης μέχρι και ένα χιλιόμετρο, και εντόπισαν περίπου 20-30 γυναίκες κάτω των 25 χρόνων. Σιγά σιγά έφτασαν και στην 19χρονη και τη μητέρα της.
Έγινε λήψη DNA υλικού οπότε και αποδείχθηκε πως η νεαρή ήταν η μάνα του μωρού.
Η κοπέλα σπουδάζει σε κάποιο ΙΕΚ, ενώ γνώρισε τον πατέρα του παιδιού μέσω Facebook και συνευρέθηκαν ερωτικά κάποιες φορές. 

Έχουν πέσει σε αντιφάσεις

Μάνα και κόρη πάντως έπεσαν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις που έδωσαν στους αστυνομικούς. Η 54χρονη μητέρα της κοπέλας υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε στη γέννα και κατάλαβε τον τοκετό μετά από αυτήν. Όμως, η 19χρονη υποστηρίζει πως η μητέρα της γνώριζε και συμμετείχε και στον τοκετό και μετά που πέταξε το βρέφος στον κάδο. 
Η 19χρονη, που ομολόγησε ότι η ίδια έπνιξε το νεογέννητο παιδί της, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, είχε μια ανεπιθύμητη κύηση έπειτα από μια περιστασιακή σχέση και δεν ήθελε με κανένα τρόπο να κρατήσει το βρέφος. Ετσι, μόλις το γέννησε, στην μπανιέρα του σπιτιού της, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην οδό Ρωμυλίας, όπου εντοπίστηκε νεκρό το νεογέννητο, στις 26 Φεβρουαρίου 2018, του έβαλε χαρτιά στο στόμα για να σταματήσει να κλαίει. Στη συνέχεια, το έπνιξε με σχοινί και με τον ομφάλιο λώρο. Η 54χρονη, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι απλώς βοήθησε την κόρη της να το πετάξει στον κάδο απορριμμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό το απόσματα των διαλόγων:

19χρονη: "Κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος όταν έφτασα στους 7 μήνες. Δεν το είπα ποτέ στην μάνα μου. Εκείνη όμως ήταν στο μπάνιο και με βοήθησε να γεννήσω. Όταν βγήκε η μητέρα μου από το μπάνιο, τότε το έπνιξα το μωρό. Δεν ήθελα να το σκοτώσω. Του έσφιξα το λαιμό με ένα κορδόνι για να σταματήσει να κλαίει. Το παιδί όμως έβγαλε αίμα από το στόμα και τις ζήτησα χαρτοπετσέτες για να σταματήσω το αίμα. Η μάνα δεν έβλεπε όμως τι έκανα, ήταν έξω από την μισάνοιχτη πόρτα του μπάνιου και μου έδινε τις χαρτοπετσέτες. Κάποια στιγμή σταμάτησε να αναπνέει."

Γιαγιά: "Χτύπαγα την πόρτα και την ρωτούσα «τι κάνεις μέσα τι κάνεις μέσα». Όταν μου άνοιξε, μπήκα μέσα και βρήκα το παιδί νεκρό μέσα στη σακούλα."

Σημειώνεται ακόμη, ότι οι δύο γυναίκες, που πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, συνελήφθησαν χθες, που ήταν η γιορτή της μητέρας.

thetoc

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news