facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες άλλαξαν γνώμη για την ΕΕ

Το πώς αισθάνονται οι πολίτες της ΕΕ για την συμμετοχή τους στην Ένωση δείχνουν τα στοιχεία του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύτηκαν σήμερα, έναν ακριβώς χρόνο από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα διεξαχθούν μεταξύ 23 και 26 Μαΐου 2019.

Ο μέσος όρος μεταξύ των 28 χωρών, ως προς το εάν η συμμετοχή στην ΕΕ είναι κάτι το καλό, βρίσκεται στο 60%, με το Λουξεμβούργο να είναι στην κορυφή, καθώς οι πολίτες του εκτιμούν σε ποσοστό 85% τη συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ, ακολουθούμενο από την Ιρλανδία (ποσοστό 81%) και την Γερμανία (79%).

Η έρευνα έγινε στην Αυστρία, όπου τα αποτελέσματα από τους πολίτες ήταν μάλλον απογοητευτικά: οι Αυστριακοί μόνον σε ποσοστό 45% θεωρούν ως καλή υπόθεση τη συμμετοχή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση - ποσοστό χαμηλότερο ακόμη και από το ποσοστό 47% που καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο για τους πολίτες της Βρετανίας, η οποία πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ στα τέλη Μαρτίου του 2019.

Σε χειρότερη θέση από την Αυστρία βρίσκονται οι Τσέχοι με ποσοστό 34%, οι Κροάτες (36%) και οι Ιταλοί (39%), ενώ το ίδιο ποσοστό με τους Αυστριακούς, περιορισμένου ενθουσιασμού από την ΕΕ, εμφανίζουν, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, και οι Έλληνες (45%).

Ακόμη χειρότερα φέρεται να σκέπτονται οι Αυστριακοί ως προς το όφελος που αποκομίζει η χώρα τους από την συμμετοχή στην ΕΕ, με ένα ποσοστό 54%, με τον μέσο κοινοτικό όρο να βρίσκεται στο 67%.

Οι πολίτες της Μάλτας να είναι στην κορυφή του καταλόγου θεωρώντας σε ποσοστό 93% ότι η χώρα τους έχει όφελος από την ΕΕ, ενώ ακολουθούν οι Ιρλανδοί (91%) και οι Λιθουανοί (90%).

Επιπλέον ευρήματα της δημοσκόπησης για το Ευρωβαρόμετρο διαπιστώνουν πως σε ποσοστό 59% οι Αυστριακοί είναι της γνώμης ότι η ψήφος τους «μετράει» στην Ένωση, κάτι που τους κατατάσσει στην ένατη θέση, με τον μέσο κοινοτικό όρο να είναι χαμηλότερος, στο 48%, και τα χαμηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στην Ελλάδα (22%), στην Εσθονία και την Λετονία (21%).

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news