facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Βαρύτατες καταγγελίες εργαζομένων κατά Πολάκη, για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Πιέσεις και εκφοβισμό φαίνεται να δέχονται εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο πλαίσιο διερεύνησης των 23 προσλήψεων επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη στο φορέα, που ο Παύλος Πολάκης ισχυρίζεται πως ήταν παράνομες.

Σχετικές αναφορές έχει κάνει το Σωματείο Εργαζομένων, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις τόσο από μετακλητούς συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, όσο και από τη διοίκηση του φορέα. Πίσω από αυτές το Σωματείο “βλέπει” οργανωμένη προσπάθεια απόσπασης ψευδών καταθέσεων.

Αποκορύφωμα των ανωτέρω, όπως λέει, είναι η καταγγελία που κατέθεσε στις 10 Απριλίου υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, με την οποία ζητάει την προστασία του Σωματείου. Όπως υποστηρίζει ο εργαζόμενος, κατά τη διάρκεια ένορκης κατάθεσής του στην Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης και ειδικότερα στα Μέλη του Μεικτού Κλιμακίου Ελέγχου για τις προαναφερόμενες προσλήψεις, έπεσε θύμα εκφοβισμού, πίεσης και χειραγώγησης. Στην καταγγελία του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «…Η ανωτέρω στάση των ειδικών επιθεωρητών, η οποία ήταν διαρκής, παρατεταμένη και άκαμπτη, κυριολεκτικά με τρόμαξε επί προσωπικού, με εξουθένωσε απολύτως και το μόνο που ένιωθα εν τέλει ήταν φόβος, τάση παράδοσης σε αυτά που μου ζητούσαν οι ειδικοί επιθεωρητές καθώς και έντονη τάση άμεσης φυγής από τον χώρο. Έτσι, εν τέλει υπέγραψα ό,τι οι ειδικοί επιθεωρητές συνέταξαν και έφυγα σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση…».

“Αυτή η κατάφωρη κατάλυση του Κράτους Δικαίου δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανένα μας. Οφείλουμε πρώτα από όλα ως πολίτες να μην συμβιβαστούμε και να αντισταθούμε σε τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές” αναφέρει σε σχόλιό του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζει, παράλληλα, πως έχει καταθέσει στοιχεία αναφορικά με παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στο φορέα τα τελευταία τρία χρόνια, όπως τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ που έλαβε για υπηρεσίες φύλαξης η εταιρεία security triple s, με τις οποίες η Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης δεν έχει ασχοληθεί.

“Τα δε μέλη του Κλιμακίου Ελέγχου που έχει συστήσει η Γενική Επιθεώρηση συμπεριφέρονται στους εργαζόμενους περισσότερο καταχρηστικά ακόμα και από τους μετακλητούς του κ. Πολάκη, μεθοδεύοντας πολιτικές διώξεις την ίδια στιγμή που κλείνουν τα μάτια στα πραγματικά σκάνδαλα” καταλήγει.

Επισημαίνεται πως με τις προαναφερόμενες προσλήψεις, αλλά και με άλλα φερόμενα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ασχολείται και η ειδική Εξεταστική Επιτροπή που έχει συστήσει η Βουλή.

virus

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news