facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Παραδοχή Πιτσιόρλα: Μας πιέζουν οι δανειστές για σκληρή μεταμνημονιακή επιτροπεία

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας από το βήμα της Βουλής παραδέχτηκε πως η χώρα βρίσκεται σε μια φάση σκληρής διαπραγμάτευσης και πιέζεται από τους δανειστές προκειμένου να έχει ένα μεταμνημονιακο καθεστώς με εποπτεία.

«Είμαστε σε μια φάση σκληρής διαπραγμάτευσης. Θα πιεστούμε -και οι μέθοδοι πίεσης είναι πολλές- για να έχουμε ένα μεταμνημονιακό καθεστώς που θα δίνει περιθώρια εποπτείας. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε και το αντιμετωπίζουμε.

Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης τότε και πάλι θα πρέπει να κριθεί η τωρινή Κυβέρνηση. Όμως όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση, δεν είναι καλό από μόνοι μας να δημιουργούμε μια εικόνα χειρότερη για τη χώρα από αυτή που πραγματικά είναι.»

«Φλερτ» στο Κίνημα Αλλαγής

Ο κ.Πιτσιόρλας επανέλαβε την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και απαντώντας στον Ανδρέα Λοβέρδο επανέλαβε το φλερτ του ΣΥΡΖΑ προς τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς

«Σταδιακά διαμορφώνεται ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την αλλαγή στην πορεία της χώρας. Το ζουν οι άνθρωποι καθημερινά και δεν μπορούμε να πάμε κόντρα σε αυτό το κοινό αίσθημα. Προφανώς, υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα. Ρώτησε ο κ. Λοβέρδος πόσο θα μείνουμε. Θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Είναι απλό! Εμείς, από τη μεριά μας, επιθυμούμε να συνδιαλλαγούμε με όλους και ιδιαίτερα με αυτούς που θεωρούμε ότι έχουμε μία ιστορική συγγένεια. Μπορεί σήμερα να μην υπάρχει, αλλά ιστορικά υπάρχουν δύο ρεύματα τα οποία είναι σε έναν διάλογο πολλά χρόνια, από διαφορετικές θέσεις».

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας συνέχισε το φλερτ αυτή τη φορά για το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος η οποία είπε πως θα πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο.

«Εμείς, λοιπόν, θα επιδιώξουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος και θα επιδιώξουμε να υπάρξει κι ένας συσχετισμός –το ονομάζουμε- προς προοδευτική κατεύθυνση στο Σύνταγμα. Προφανώς, υπάρχουν συντηρητικά και προοδευτικά Συντάγματα. Προφανώς, υπάρχουν πετυχημένες και μη πετυχημένες αναθεωρήσεις.

Θα επιδιώξουμε μία αναθεώρηση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ιστορικής περιόδου την οποία διανύει η χώρα και θα επιδιώξουμε και τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες για να πετύχουμε αυτή την αναθεώρηση».

Για τα τραγελαφικά με το BBC, το ΚΑΣ και το Σούνιο

Με αφορμή τα όσα τραγελαφικά έγιναν για να δοθεί η άδεια στο BBC προκειμένου να υπάρχουν τα γυρίσματα στο Σούνιο του BBC προανήγγειλε πως όταν ολοκληρωθεί το νέο νομικό πλαίσιο δεν θα μπορεί το ΚΑΣ να επεμβαίνει κατά αυτό τον τρόπο σε τέτοια θέματα.

«Εμείς αναμορφώνουμε τώρα –το ολοκληρώνουμε άμεσα- το πλαίσιο για τις κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα. Και αυτό το θέμα δεν είναι καινούργιο. Και εδώ βρήκαμε ένα καθεστώς που είναι απαράδεκτο και το αλλάζουμε. Ήδη το μισό έχει αλλάξει, με νόμο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και επίκειται και η ολοκλήρωσή του τώρα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο για να μην υπάρχουν αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις που υπάρχουν από το ΚΑΣ ή από οποιονδήποτε άλλον.»

Υπάρχουν ιδεοληψίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επενδύσεις

Τέλος ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχτηκε πως υπάρχουν ιδεοληψίες και στο ΣυΡιζΑ για τα θέματα των επενδύσεων στην Ελλάδα πρόσθεσε όμως ότι η μεγαλύτερη βάση του προβλήματος αυτού είναι όταν οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί υπόσχονται στους επενδυτές πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.

«Προφανώς ορισμένοι έχουν και ιδεοληψίες, όμως η μεγαλύτερη ιδεοληψία που κατατρέχει το ελληνικό δημόσιο και τις επενδύσεις στην Ελλάδα είναι η ιδεοληψία που λέει ότι η εκάστοτε πολιτική εξουσία της χώρας μπορεί να λύνει τα προβλήματα με εντολές και να παρακάμπτει νόμους, διαδικασίες και τα πάντα.

Αυτό είναι στη βάση όλης της αναποτελεσματικότητας του δημοσίου για τις επενδύσεις, αυτό είναι στη βάση της αναξιοπιστίας, αυτό είναι στη βάση της αναποτελεσματικότητας. Διότι όταν οι Πρωθυπουργοί και οι Υπουργοί υπόσχονται σε ξένους επενδυτές «ελάτε εσείς εδώ και θα τα κανονίσω εγώ», αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Αυτό είναι στη βάση των προβλημάτων μας».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news