facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

Με μια προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (20/04/2018) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον της Ελλάδας, στηλιτεύοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφήσει ελεύθερο, αλλά με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, έναν από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, επαναφέροντας το πάγιο αίτημα της Τουρκίας για την άμεση έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την τουρκική δικαιοσύνη.

Όλη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Χθες (σ.σ. 19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι και οι άλλοι οργανωτές του πραξικοπήματος θα αφεθούν ελεύθεροι τις ερχόμενες ημέρες.

Αυτό δεν γίνεται επειδή απλά εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει συγκεκριμένη διάρκεια κράτησης. Το ελληνικό δικαστικό σύστημα, έχει επανειλημμένα αρνηθέι την έκδοση των πραξικοπηματιών που προσπάθησαν να βλάψουν τη Δημοκρατία.

Η Τουρκία επιμένει στην έκδοση των πραξικοπηματιών προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την τουρκική Δικαιοσύνη».

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news