facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ν. Κοτζιάς: Πρώτα συμφωνία για το όνομα, μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ

Για σαφή θέση της Ελλάδας ότι προκειμένου να πάρει πρόσκληση η ΠΓΔΜ για το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να υλοποιηθούν η απόφαση του Βουκουρεστίου του 2008, καθώς και τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από την άλλη πλευρά, ότι πρέπει να συμφωνήσει στην erga omnes ονομασία «και να προχωρήσουμε σε μία συνολική θετική συμφωνία».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά στο υπουργικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, συζήτησαν για τη Ρωσία, τα προβλήματα ασφάλειας νότια της Ευρώπης, το ζήτημα του Αφγανιστάν και τα δυτικά Βαλκάνια. Ο Έλληνας υπουργός είχε, επίσης, μία σειρά συναντήσεων, με την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε, όσον αφορά στη Ρωσία, έγινε μία συζήτηση, όπου υπογράμμισε ότι αυτές οι κριτικές παρατηρήσεις που γίνονται μέσα στο Συμβούλιο, είναι καλό να λέγονται και απ’ ευθείας με τη Ρωσία και να μην υπάρχει διγλωσσία. Όσον αφορά, δε, την κρίση του Νότου, έκανε μια σειρά από προτάσεις, όπως είναι η συνεργασία με την Αφρικανική Ένωση και άλλους περιφερειακούς οργανισμούς.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news