facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ξεκινούν οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕH

Ξεκινούν οι επαναλαμβανόμενες 48 απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου στην Βουλή, που θα επιτρέπει την πώληση μονάδων και λιγνιτωρυχείων της επιχείρησης μέσα στο επόμενο 6μηνο σε ιδιώτες.

Με απεργίες από τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας, που θα προκαλέσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας, απαντά η ΓΕΝΟΠ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πώληση των μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.

Σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αδαμίδης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και τους δημάρχους Μεγαλόπολης και Εορδαίας.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με το σχέδιο νόμου για την πώληση των μονάδων, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργίες που έχει προκηρύξει από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αντίδρασή μας στο ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,89%». Πρόσθεσε δε, πως οι κινητοποιήσεις δεν θα προκαλέσουν γενικό μπλακ άουτ αλλά όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, «όταν μειωθεί έστω και λίγο το φορτίο στην Κρήτη, τότε ναι θα προκληθεί διακοπή στο νησί».

Ο κ. Αδαμίδης αλλά και ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας προειδοποίησαν πως θα είναι απέναντι και στους νέους επενδυτές, τους οποίους αποκάλεσαν «ψευτο-επενδυτές και κρατικοδίαιτους». Όπως τόνισαν, «δεν θα βρουν στρωμένο χαλί. Δεν θα δώσουμε τα κλειδιά, θα βρουν μόνο κουφάρια».

Ο κ. Καρυπίδης έκανε γνωστή μάλιστα και την πρόθεσή του να παραιτηθεί όταν έλθουν οι νέοι ιδιοκτήτες των μονάδων της ΔΕH.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των τοπικών κοινωνιών άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο, επικαλούμενοι παλιότερες ανακοινώσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήριζε «έγκλημα» την πώληση των μονάδων της ΔΕH, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει τη «μικρή ΔΕH».

Οι συνδικαλιστές τόνισαν έπισης ότι στις νέες εταιρίες που δημιουργούνται με το νομοσχέδιο για την απόσχιση και πώληση των λιγνιτικών μονάδων δεν μεταφέρονται υποχρεώσεις και μέρος του δανεισμού, ενώ δεν διασφαλίζονται οι εργασιακές σχέσεις του προσωπικού των μονάδων που θα πουληθούν.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news