facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Προανακριτική... φιάσκο για Novartis -Παρασκευόπουλος: Διερευνούμε αν έχουμε αρμοδιότητα

Η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής την Τρίτη επιβεβαίωσε την εκτίμηση που είχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης -και ιδίως η Νέα Δημοκρατία-ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και απλώς έστησε μια σκευωρία για να λασπώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της πλειοψηφίας, η επιτροπή θα διερευνήσει κατά πόσον τα συγκεκριμένα αδικήματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της και ποια από αυτά έχουν παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος «το αντικείμενο της επιτροπής είναι η αναζήτηση της αρμοδιότητας του κρίνοντος οργάνου»

Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης ζήτησε την εξ αρχής ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλιστα όταν ο ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει επισκόπηση της υπόθεσης ώστε να διαπιστωθεί αν η επιτροπή έχει αρμοδιότητα, ο κ. Βορίδης απάντησε ζητώντας άμεσα την κλήση των προστατευομένων μαρτύρων. "Πρώτα πρέπει να δούμε αν υφίστανται οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι δέκα και μετά να δούμε την αρμοδιότητα. Εμείς ζητάμε πλήρη διερεύνηση για το αξιόποινο με εξέταση των μαρτύρων" .

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και εξηγήσεις από τον κ. Παρασκευόπουλο για το πως εννοεί η κυβερνητική πλειοψηφία την επισκόπηση της υπόθεσης χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Κατόπιν όλων αυτών τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η απόφαση της κυβέρνηση είναι να οδηγήσει και αυτή την πρακτική στο μοντέλο της προκαταρκτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου .

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου ανέφερε:

«Δεν νοείται καμία συζήτηση επί της αρμοδιότητας της επιτροπής. Αυτή συστάθηκε με απόφαση της βουλής και έχει σύμφωνα με το 156 του κανονισμού πλήρεις αρμοδιότητες να εξετάσει την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων από τα αναφερόμενα πρόσωπα. Η πρόταση της πλειοψηφίας δεν τεκμηριώνει δεν εξειδικεύει και δεν εξατομικεύει οποιαδήποτε σύνδεση αδικημάτων με πρόσωπα. Αυτό πρέπει να κάνει η επιτροπή από την αρχή καλώντας τα αναφερόμενα πρόσωπα εξετάζοντας ενδείξεις και συγκροτώντας κατάλογο μαρτύρων. Άρα πριν μιλήσουμε για παραγραφές θα μιλήσουμε για τα αδικήματα και την εξατομίκευση των ευθυνών. Διαφορετικά η συζήτηση εξελίσσεται σε παρωδία διαδικασίας»

Βουλευτές της ΝΔ εκτιμούσαν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία απλώς θα αναγνώσει τις καταθέσεις που βρίσκονται στη δικογραφία και εν συνεχεία θα καλέσει ως μάρτυρες μόνο τα δέκα πολιτικά πρόσωπα πριν να στείλει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του Μάριου Γεωργιάδη της Ένωσης Κεντρώων για «καρμπόν μοντέλο Παπαντωνίου».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news