facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Τσίπρας: Δεν επιτρέπουμε παιχνίδια σε κανέναν– Προς Ταγίπ: Άσε τις κορώνες

Να δώσει τέλος στις παράνομες ενέργειές της στο Αιγαίο και στην Κύπρο, και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, κάλεσε την Άγκυρα την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας από τα μαρτυρικά Ψαρά. Στο μήνυμά του επ’ ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο πρωθυπουργός έκανε δε λόγο για παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα.

«Η Ελλάδα είναι πόλος -αλλά και εγγυητής- της σταθερότητας και της ασφάλειας για την περιοχή μας. Γι' αυτό το λόγο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα» τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «κορώνες» στη σκιά των προκλητικών δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν ότι «θα σκοτωθούμε και θα σκοτώσουμε και άλλους για τη μεγάλη Τουρκία».

«Στον 21ο αιώνα την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν την διασφαλίζουν οι κορώνες αλλά η διαρκής επίλυση των διαφορών» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη όχι για να απειλήσει, αλλά για να εξασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» επισήμανε, αναφέροντας παράλληλα ότι η Ελλάδα «επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία με τους γείτονές της».

«H Ελλάδα είναι μια χώρα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική, με κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και απόλυτο σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Θέλοντας να περάσει και ένα αισιόδοξο μήνυμα στην κοινή γνώμη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της μια δύσκολη περίοδο, «στην οποία την οδήγησαν λάθη και ανεύθυνες και ιδιοτελείς ηγεσίες».

Πέρασαν, είπε, 197 χρόνια από τις μέρες που σήμαναν τον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδα μας. Της ακλόνητης πίστης στην πρόοδο και την απόρριψη κάθε μορφής τυραννίας και καταπίεσης.
Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, η επανάσταση του '21 είχε μέσα της βαθιά χαραγμένες τις αξίες που έφερε στο προσκήνιο ο διαφωτισμός. Όπως και οι μεγάλες επαναστάσεις του 18ου αιώνα, στη Γαλλία και την Αμερική.

«Ο σπόρος που έθρεψε το νέο ελληνικό κράτος, είναι που γέννησε την Ευρώπη των μεγάλων αγώνων, της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αποκάλεσε επίσης τα Ψαρά «φάρο ελληνισμού, αυτοθυσία και τόπο μαρτυρίου που συμβόλισε τη δίψα ενός λαού για την απελευθέρωση του λαού από το ζυγό του κατακτητή».

«H Επανάσταση του 1821 ήταν μια λαϊκή δημοκρατική επανάσταση, βασισμένη στις αξίες και τα ιδανικά του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης, η οποία συγκλόνισε την Ευρώπη της απολυταρχίας και των αυταρχικών καθεστώτων της Ιεράς Συμμαχίας» σημειώνει στο μεταξύ στο δικό του μήνυμα για την 25η Μαρτίου ο ΣΥΡΙΖΑ.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news