facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Εμπλοκή στη Βουλή με τον διορισμό του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ

Μίνι εμπλοκή με τον διορισμό του Στάθη Μαρίνου για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, υπήρξε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Εν μέσω καταγγελιών από τη ΝΔ για μείζων ηθικό ζήτημα καθώς σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, επί θητείας του κ. Μαρίνου στην ΗΔΙΚΑ, συνεταίρος του σε εταιρεία έπαιρνε απευθείας δουλειές από τον οργανισμό, αλλά και λόγω της απουσίας βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί αύριο.

Αναλυτικά, δέκα από τους συμμετέχοντες βουλευτές ψήφισαν θετικά, 4 εκ των οποίων «με ερωτηματικό», 6 καταψήφισαν, 4 δήλωσαν «παρών», ενώ απουσίαζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί η καταγγελία της ΝΔ η οποία έθεσε θέμα ηθικής τάξεως για τον κ. Μαρίνο υποστηρίζοντας ότι ως τεχνικός σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ έδινε δουλειές με απευθείας αναθέσεις στον συνεταίρο του Γεώργιο Καρκαλή με τον όποιον διατηρούσαν μαζί εταιρεία. Η τελευταία ανάθεση ύψους 20.000 ευρώ έγινε στις 26 Μαρτίου.

Απαντώντας ο κ. Μαρίνος δήλωσε ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές της εταιρίας, υποστήριξε ότι η ανάθεση εργασιών γινόταν στον κ. Καρκαλή με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία. Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν έλαβε εκείνος τις σχετικές αποφάσεις ενώ δήλωσε υπερήφανος για τη συμμετοχή του στην δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news