facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Υπόθεση Novartis:Διέρρευσε το όνομά της μάρτυρας

Σε μια πρωτοφανή «γκάφα» όπως φαίνεται υπέπεσε το FBΙ, καθώς - προφανώς άθελα του - αποκάλυψε την ταυτότητα προστατευόμενου μάρτυρα της υπόθεσης Novartis.

Διέρρευσαν τα στοιχεία της γυναίκας, που φέρεται να είναι μία εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στις ελληνικές αρχές για την υπόθεση Novartis.

Γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, φέρεται να είναι η πηγή, η οποία αποκάλυψε πρώτη τα στοιχεία για τον χρηματισμό και τις περίεργες πρακτικές των στελεχών της Novartis.

Πρόκειται για την Μ.Μ η οποία ήταν γραμματέας του κ. Φρουζή από την εποχή που ο ίδιος εργαζόταν στον ΟΤΕ, έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα για λογαριασμό του και κρατούσε όλες τις σημειώσεις του.

Στα έγγραφα του FBI τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, αποκαλύπτεται το όνομα και η ιδιότητα της μάρτυρος. Είναι αυτή η οποία κάποια στιγμή συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προϊσταμένου της στην εταιρεία. Η επαγγελματική τους σχέση κλονίστηκε μετά την ξαφνική παραίτηση του κ. Φρουζή για λόγους υγείας, από τη Novartis.

Ο ίδιος, με την εταιρεία διατήρησε εξαιρετικές σχέσεις, ενώ του επετράπη να χρησιμοποιεί το εταιρικό αυτοκίνητο για αρκετούς μήνες.

Όταν ο κ. Φρουζής επέστρεψε στο γραφείο του, μετά από καιρό, για να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα, ανακάλυψε ότι όλα έχουν εξαφανιστεί.

Τότε, μηνύει την πρώην γραμματέα του, η οποία είχε παραμείνει στην Novartis, όχι μόνο για κατακράτηση των ηλεκτρονικών του αρχείων, αλλά και για υπεξαίρεση ενός σημαντικού ποσού από τον λογαριασμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμματέας του, υπέβαλε και εκείνη μήνυση εναντίον του για ψευδή καταμήνυση.

Τόσο τα στοιχεία της γυναίκας όσο και η ιδιότητά της, περιλαμβάνονται στον φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης, γεγονός που καθιστά την ίδια άμεσα αναγνωρίσιμη και ταυτόχρονα δημιουργεί μεγάλο ζήτημα όσον αφορά την προστασία της από τις Αρχές, καθώς τελεί υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, το οποίο της διασφάλισε η εισαγγελέας διαφθοράς.

Όπως μετέδωσαν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Παρασκευής (9/2), η γυναίκα φέρεται να είναι το πρόσωπο που αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα λαδώματα και τις πρακτικές των ανωτέρων στελεχών της εταιρείας Novartis, ωστόσο σημειώνεται ότι η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Η νέα αυτή εξέλιξη αναμένεται να πολώσει ακόμη περισσότερο το κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευσης, στον απόηχο και της απόφασης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να προτείνει την ερχόμενη Δευτέρα (12/02) ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο δικηγόρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στο FBI για τη Novartis, o Παύλος Σαράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «σοβαρό ζήτημα».

Και σημείωσε: «Όλοι αυτοί που αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο να αποκαλύψουν συστήματα διαπλοκής τέτοιου μεγέθους, σίγουρα αναλαμβάνουν κινδύνους. Κάθε ευνομούμενη πολιτεία η οποία είναι ειλικρινής στη μάχη κατά της διαφθοράς θα πρέπει να έχει τις δομές για να τους προστατεύσει. Δυστυχώς η χώρα μας, όπως και άλλες χώρες στην Ευρώπη, δεν τις έχει. Στις ΗΠΑ αυτοί άνθρωποι θεωρούνται ήρωες γιατί υπάρχει μια κοινωνία οργανωμένη και πολεμάει τη διαφθορά, για να είναι ευνομούμενη και οι πολίτες της να απολαμβάνουν το δίκαιο, την ισονομία, την αξιοκρατία».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news