facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Κυβερνητική παρέμβαση στη δικαιοσύνη καταγγέλλει η ΝΔ

Χωρίς σχόλιο σχετικά με την ουσία της υπόθεσης Novartis «για λόγους στοιχειώδους θεσμικής τάξης», αλλά με σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την «εξόφθαλμη παρέμβαση» στη Δικαιοσύνη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ΝΔ αντέδρασε στην είδηση της αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή και στις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, αμέσως μετά τη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα ονόματα πέντε γαλάζιων κορυφαίων στελεχών εμπλέκονται στην υπόθεση (Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Μάριου Σαλμά), με την αξιωματική αντιπολίτευση πάντως να διαμηνύει ότι δεν θα τοποθετηθεί «επί φημολογιών που αποβλέπουν να σπιλώσουν συλλήβδην πολιτικά πρόσωπα». Και γι’ αυτό, όπως έκανε γνωστό θέλοντας να περάσει στην αντεπίθεση, «απαιτεί» από την κυβέρνηση, η δικογραφία που θα διαβιβαστεί σήμερα στη Βουλή να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα, προκειμένου «να γίνει γνωστή σε όλους τους πολίτες και να λάμψει η αλήθεια».

Όπως καταγγέλλει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας στο Euro2day.gr, πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει τη Δικαιοσύνη ελεγχόμενο εργαλείο των πολιτικών της επιδιώξεων, επικαλούμενος μάλιστα αντίστοιχες κατ’ επανάληψη καταγγελίες, τις οποίες έχουν κάνει οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η ΝΔ κάνει λόγο για ένα «πρωτοφανές, σε δημοκρατική χώρα, γεγονός», την ενημέρωση του πρωθυπουργού από τους αρμόδιους υπουργούς για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία, όπως υποστηρίζει, εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, την ίδια ώρα που «επιχείρησαν να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους», σύμφωνα με τις καταγγελίες της Πειραιώς.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κάθε ευκαιρία, εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα για «θεσμική εκτροπή».

«Πρωτοφανής και διαρκής»

Προ ολίγων ημερών, άλλωστε, ο ίδιος, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, είχε επισημάνει ότι «η πίεση προς τη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανής και διαρκής», εκτιμώντας πως «ζούμε μια περίοδο χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Ελλάδας, από το 1974 και μετά».

Από την πλευρά τους, οι ίδιοι πάντως οι εμπλεκόμενοι, ο ένας μετά τον άλλον, διαψεύδουν οποιαδήποτε σχέση τους με την υπόθεση Novartis και κατηγορούν -πιο εμφανώς ή λιγότερο- το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Δικαιοσύνης για σκευωρία σε βάρος τους. «Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε: «Την περίοδο που ήμουν υπουργός Υγείας, από το 2006 ως το 2009, η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διερωτήθηκε: «Όταν ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει αρμοδιότητα για να ανοίξει τον φάκελο, με ποιο δικαίωμα βρίσκεται ο Τζανακόπουλος στη Δικαιοσύνη; Παραβιάζουν το σύνταγμα και τους νόμους. Αυτό δεν είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Ο κ. Γεωργιάδης επανήθε σήμερα, λέγοντας πως θα καταθέσει μήνυση κατά του κ. Παπαγγελόπουλου. «Αν ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει λάβει μερική άτυπη ενημέρωση, θα τον πάω φυλακή για κακούργημα. Θα τον πάω φυλακή. Αύριο θα του καταθέσω μήνυση. Αύριο θα καταθέσω μήνυση και στον κ. Παπαγγελόπουλο και σίγουρα στην κα Εισαγγελέα. Αν η κα Εισαγγελεύς έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση στον κ. Παπαγγελόπουλο, όπως ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίσθηκε, τότε έχει και η κα Εισαγγελεύς και ο κ. υπουργός παραβιάσει το Σύνταγμα. Και θα πάνε φυλακή και οι δύο», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας «αν ο κ. Κοντονής έχει σηκώσει την πρώτη σελίδα του φακέλου θα πάει φυλακή».

Τον λόγο για τον οποίο αναφέρεται στο πόρισμα εξηγεί ο Μάριος Σαλμάς: «Έχω καταθέσει για την υπόθεση στην Εισαγγελέα Ε. Ράικου τον Ιανουάριο του 2017, προσκομίζοντας όλα τα διαθέσιμα τότε στοιχεία για την υπόθεση Novartis, πυροδοτώντας μάλιστα την έρευνα και στην Ελλάδα. Μέχρι τότε κανείς δεν γνώριζε στη χώρα μας για αυτή την υπόθεση».

Τέλος, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε πως «στην πολιτική μου διαδρομή υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον με διαφάνεια και ακεραιότητα. Δεν θα ανεχθώ, με κανέναν τρόπο, τη σπίλωση του ονόματός μου».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news