facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ίμια 2018: Πού έγινε η ρίψη στεφάνου και πού έπεσε το ελικόπτερο; Τι λέει το ΠΝ

Η καθυστερημένη κατά μια ημέρα, αλλά πολύ προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού για το συμβάν χθες στα Ίμια, κάνει μια αποκάλυψη.

Η ρίψη στεφάνου δεν έγινε στο σημείο που έπεσε το ελικόπτερο, όπως εντέχνως καλλιεργείται η εντύπωση με ανάλογες διατυπώσεις στις ανακοινώσεις του ΥΠΕΘΑ.

Η ρίψη του στεφάνου έγινε μεν στην περιοχή των Ιμίων, αλά σε διαφορετικό σημείο από το σημείο της πτώσης, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου.

Στην φωτογραφία που δείχνει τον Πάνο Καμμένο να πετάει το στεφάνι, διακρίνονται μπροστά του οι νησίδες Ίμια και δεξιά του το τουρκικό νησί cavus.



Αν τοποθετήσουμε σε χάρτη αυτή την περιοχή, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, προκύπτει ότι ο ΥΕΘΑ ρίχνει το στεφάνι στην ευρύτερη περιοχή και όχι στο σημείο που έπεσε το ελικόπτερο, το οποίο ως γνωστόν είναι ανάμεσα στην Καλόλιμνο και την νησίδα Πίττα.


Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο δύτης Θωκταρίδης: Ο εντοπισμός του ελικοπτέρου από το ωκεανογραφικό "Πυθέας", έγινε με ένα ειδικό sonar που έπιασε μια περίμετρο συντριμμιών σε βάθος 97 μέτρων βορείως της νησίδας Καλόλιμνος. Τα συντρίμμια απλωνόντουσαν σε μια ακτίνα 60 περίπου μέτρων.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η προσεκτική διατύπωση στην ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού:


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ επιβιβάστηκαν στην κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία έπλευσε στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου ΠΝ21. Περί τις 10:30, εκτελέστηκε ρίψη στεφάνου και ανάλογη απόδοση τιμών στους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 1996, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ έπλευσε στο στίγμα της πτώσης του ελικοπτέρου, αλλά δεν αναφέρει ότι έγινε εκεί η ρίψη του στεφάνου. Αναφέρει μόνο ότι εκτελέστηκε στις 10:30 χωρίς να αναφέρει το σημείο.

Ανάλογη πάντως είναι και η χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, όπου αναφέρει ότι η ρίψη έγινε στον "θαλάσσιο χώρο" αλλά όχι στο σημείο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» πραγματοποίησαν ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Ελλήνων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.

armyvoice

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news