facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Εκθεση της τρόικας: Μπλόκο στις εξαγγελίες Τσίπρα

Πηγές των δανειστών υποστηρίζουν ότι τελικώς η έκθεση των θεσμών για τη δυνατότητα της Ελλάδας να δώσει 13η σύνταξη και να αναστείλει την εφαρμογή της εναρμόνισης του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά, δεν θα δίνει το πράσινο φώς για την εφαρμογή τους και δεν θα ξεκλειδώνει τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πηγή κοντά στη διαπραγμάτευση η απόφαση θα παραπέμπεται στο euro working group για διαβούλευση και απόφαση, ενώ θα σημειώνει ως αρνητικά στοιχεία το γεγονός ότι δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση με τους θεσμούς, ενώ θα υπάρχουν αμφιβολίες για το τελικό ύψος του ποσού που θα δεσμεύσει η Ελλάδα για τις παροχές. Το αν θα ξεκλειδώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα αφήνεται στην κρίση του EWG. H έκθεση των θεσμών για το θέμα θα δημοσιοποιηθεί ενδεχομένως σήμερα μετά τη Σύνοδο.

ESM: Ανησυχούμε για το θέμα των συντάξεων

Τις «έντονες ανησυχίες» τους ως προς «την ουσία και τη διαδικασία του μνημονίου, ιδιαίτερα στο θέμα των συντάξεων», εκφράζει εκπρόσωπος του ESM ως προς τα προτεινόμενα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με την πρώτη αξιολόγηση που ολοκλήρωσαν οι θεσμοί.

Η πρώτη αξιολόγηση των θεσμών για τα προτεινόμενα μέτρα βρίσκει πως τα μέτρα μειώνουν το περιθώριο ασφαλείας που έχει τεθεί από τους θεσμούς για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων το 2016 ενώ δεν επηρεάζουν όπως φαίνεται αυτά του 2017 και 2018, παρά μόνο σε περίπτωση επέκτασης τους.

Στη συνέχεια, το θέμα μεταφέρεται στο πολιτικό επίπεδο καθώς η αξιολόγηση παραπέμπει τη διαδικασία στο πολιτικό επίπεδο, κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα χρέους που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

"According to a preliminary assessment by the institutions, that was distributed to the ESM members today, the proposed measures by the Greek government raise significant concerns on both process and substance as regards MoU commitments, especially regarding pensions. While those measures reduce the safety margin around the 2016 fiscal target, they are not expected to change significantly the projected fiscal outcomes in 2017 and 2018, although they raise risks regarding the targets, should the measures be extended in the future. Euro area member states will decide how to proceed with the short term debt measures agreed in the Eurogroup meeting on 5 December."

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news