facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Τη δημιουργία κομματικού στρατού στο ΕΚΑΒ καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων

Κομματικός στρατός δημιουργείται μέσα στο ΕΚΑΒ με ευθύνη της διοίκησης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.

Επιλεκτικές μετακινήσεις προσωπικού με αποφάσεις του προέδρου και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μοριοδότηση, προχειρότητα στην κατανομή του τακτικού προσωπικού, «μπαλώματα» για την κάλυψη των κενών θέσεων με συμβασιούχους: αυτές είναι οι πρακτικές που καταλογίζει στη διοίκηση του ΕΚΑΒ το Σωματείο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι την ίδια ώρα που ο πρόεδρος αναλώνεται στις ανακατατάξεις του προσωπικού «ο στόλος των ασθενοφόρων παραμένει στην ίδια κατάσταση χωρίς καμία ανανέωση, φορτώνοντας καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα τα ήδη καταπονημένα οχήματα».

«Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό όσο αφορά τον στόλο ασθενοφόρων του. Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε καθημερινές βλάβες, κλειστούς τομείς, ελλείψεις ανταλλακτικών και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η δραματική εικόνα. Όλη αυτή η κατάσταση έχει αντίκτυπο στην άμεση και έγκαιρη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ προς τους πολίτες» λέει ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Γιώργος Μαθιόπουλος.

Ενώ υπάρχει αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα στο ΕΚΑΒ, η Διοίκηση του Οργανισμού δίνει προτεραιότητα σε άλλα ζητήματα, λέει το Σωματείο, κι αναφέρει ενδεικτικά την κατάσταση που επικρατεί στη διαχείριση του προσωπικού.

«Οι αποφάσεις Προέδρου στις μετακινήσεις προσωπικού έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Καταργεί τη μοριοδότηση των εσωτερικών μετακινήσεων (που επικύρωσαν δυο φορές προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια ),κάνοντας ένα βήμα ακόμη οπισθοχώρησης στην αξιοκρατία και την δικαιοσύνη. Μοναδική μέριμνα της Διοίκησης είναι η δημιουργία ‘κομματικού μηχανισμού’, αλλάζοντας θέσεις σε εκλεκτούς, μετακινώντας επιλεκτικά άτομα με ολιγόμηνες μετακινήσεις σε τομείς με αποφάσεις Προέδρου, χωρίς έγκριση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, (ενώ στο ΕΚΑΒ υπάρχουν 350 και πλέον εργαζόμενοι που αιτούνται μετάθεση) και στέλνοντας σε πειθαρχικά συμβούλια άλλους, δημιουργώντας ένα αίσθημα ανασφάλειας και φόβου στους συναδέλφους» αναφέρει το Σωματείο.

Εμπλοκή διαπιστώνεται και στην κατανομή τακτικού προσωπικού και τη προκήρυξη μέσω ΟΑΕΔ, καθώς «άλλαξε η κατανομή σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, για άλλη μια φορά θα χαθούν θέσεις από συναδέλφους που ήδη υπηρετούν στο ΕΚΑΒ και θα υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν πως καμία πρόσληψη από αυτές δεν απαιτεί την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, «η οποία θα διασφάλιζε την ποιότητα της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ προς τους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news