facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Διαμαρτυρία για την κατοχύρωση της φέτας

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε ό,τι με κόπο έχουμε κατακτήσει, την ονομασία "φέτα" ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π). Για ακόμα μια φορά καλούμαστε να αποδείξουμε την ελληνικότητα της φέτας κι ότι δεν είμαστε ελέφαντες» ανέφεραν μεταξύ άλλων σήμερα από τη Λάρισα κτηνοτρόφοι της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία, με κεντρικό αίτημα την προστασία της ελληνικότητας της φέτας και την άμεση καταβολή των πάσης φύσης ενισχύσεων που δεν έχουν εισπράξει οι κτηνοτρόφοι τα προηγούμενα χρόνια.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν ακόμη την αλλαγή του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου, διότι οδηγεί -όπως είπαν- στον αφανισμό των κτηνοτρόφων.

Η διοίκηση της ομοσπονδίας είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλους της κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να λάβουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση και να ενώσουν τις φωνές τους, απαιτώντας άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχαν και κτηνοτρόφοι από τη Δεσκάτη και τη Λαμία.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους κτηνοτρόφους, ο πρόεδρος της ομoσπονδίας, Νίκος Παλάσκας, υποστήριξε πως τόσο για το γιαούρτι όσο και κυρίως για τη φέτα, «θεωρούμε ότι οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί δεν κατοχυρώνουν την Ελλάδα και το θέμα κάθε άλλο παρά έχει επιλυθεί. Δεν βλέπουμε προστασία επί της ουσίας για τη φέτα».

Ο ίδιος διερωτήθηκε «πού είναι η άσκηση του βέτο σε ένα τόσο σημαντικό για την ελληνική οικονομία ζήτημα;». Επίσης, οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν την άμεση εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014.

Πριν από την ομιλία του κ. Παλάσκα, μέλη της ομοσπονδίας απηύθυναν χαιρετισμούς προς τους κτηνοτρόφους. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς πεζοδρόμους της Λάρισας με κατάληξη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας ψήφισμα, συζητώντας παράλληλα και το όλο ζήτημα με τοπικά στελέχη του κόμματος.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news