facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Plan X: Η Βουλή αποφασίζει για Εξεταστική στις 26 Ιουλίου

Με τέσσερις μήνες καθυστέρηση και ενώ είχε προηγηθεί μια επιστολή διαμαρτυρίας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η έκδοση ενός αποκαλυπτικού βιβλίου αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου να ανάψει «πράσινο φως» στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ώστε να συζητηθεί στην ολομέλεια η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ για το σχέδιο μετάβασης στη δραχμή από το ευρώ, αλλά και το πώς οδηγήθηκε η χώρα στα capital controls.

Σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Βούτση αμέσως μετά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η πρόταση θα συζητηθεί την Τρίτη 26 Ιουλίου.

Καταλυτικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε η πολιτική θύελλα που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του αμερικάνου οικονομολόγου και στενού συνεργάτη του κ. Βαρουφάκη, Τζέημς Γκάλμπεριθ οι οποίες ανάγκασαν την κυβέρνηση να αποδεχθεί – έστω και καθυστερημένα – το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί ότι όσες απαντήσεις επιχειρήθηκε να δοθούν εως τώρα από κυβερνητικά στελέχη έχουν πέσει στο κενό. Ενδεικτική είναι η χθεσινή αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη που υποστήριξε ότι ο κ. Γκάλμπρέιθ δεν είχε θεσμικό ρόλο και πως δεν συμμετείχε σε καμία σύσκεψη του υπουργείου. Ωστόσο, έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην «Διαύγεια» εκθέτει τον κ. Χουλιαράκη καθώς τον εμφανίζει παρέα με τον κ. Γκάλμπρέιθ σε ολιγομελή κυβερνητική αποστολή προς τις Βρυξέλλες.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news