facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τσίπρας - Σουλτς: Μετά το Brexit η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει την κοινωνική ατζέντα

Συναντήσεις με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα εξετάσει την επόμενη ημέρα του Brexit.

H κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση των δύο ανδρών πως το μήνυμα που πρέπει να πάρει η ΕΕ, από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής ατζέντας. Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος Σουλτς τόνισε πως η Μ. Βρετανία αφού πήρε την απόφαση να φύγει από την ΕΕ, πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, καθώς όσο δεν το κάνει, επωφελείται από το διπλό αυτό παιχνίδι.

Ο Μάρτιν Σουλτς πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ανάρτησε τη φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι «πάντα ευπρόσδεκτος»



Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από την πλευρά του, σχολίασε μέσω Twitter πως «η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα στέρεο μέλλον».




Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ ενώ αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με την συμπρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς και την αντιπρόεδρο της ομάδας, Σκα Κέλλερ.

O Αλ. Τσίπρας έχει κληθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες προκειμένου να γίνει η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, την Παρασκευή.

Πρόκειται για τη Σύνοδο η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Ρώμη (σ.σ. όπου επίσης είχε κληθεί ο Αλέξης Τσίπρας) και είχε αναβληθεί εξαιτίας της πτώσης του αιγυπτιακού αεροσκάφους.

Εφόσον πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ και στη συνέχεια θα μεταβεί απευθείας στην Κίνα για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του.


protothema


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news