facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Σταθάκης: Τα δύσκολα έρχονται με τη δεύτερη αξιολόγηση για τα εργασιακά

Το γεγονός ότι τα δύσκολα για την κυβέρνηση έρχονται στην επικείμενη δεύτερη αξιολόγηση που περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης.

«Η πρώτη αξιολόγηση έχει ένα τμήμα. Το δεύτερο θα είναι η επόμενη αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, που έχει δύσκολα θέματα, τα εργασιακά, δεν χωράει συζήτηση. Αλλά το πρώτο κομμάτι για την πρώτη αξιολόγηση και ένα μεγάλο μέρος των θεμάτων που καλούνταν η κυβέρνηση να προχωρήσει για το επιχειρηματικό κλίμα νομίζω ότι η κυβέρνηση το ολοκλήρωσε επιτυχώς», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης οτι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μείνσει στην εξουσία, ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Δεν έχουμε καμία λατρεία για την καμία εξουσία. Εδώ μας έφεραν οι πολίτες για να υπηρετήσουμε αυτά που είπαμε. Είναι άδικη η κατηγορία ότι εμείς κινούμαστε με γνώμονα την εξουσία ιδίως από πολιτικές δυνάμεις που είχαν την ευκαιρία να κυβερνήσουν για δεκαετίες τον τόπο».

Οσον αφορά την κριτική στον αναπτυξιακό νόμο, ότι διανέμει ελάχιστα χρήματα και σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση δεν προσφέρει παρά ελάχιστα στην ανάπτυξη της χώρας, ο Γιώργος Σταθάκης επέμεινε ότι αποτελεί ένα συγκροτημένο και δίκαιο αναπτυξιακό σχέδιο, που δεν επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος.

Ο ίδιος μάλιστα προανήγγειλε την κατάθεση νομοτεχνικής βελτίωσης, που θα κάνει ευνοϊκότερους τους όρους αποπληρωμής για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που είχαν εντάξει τα επενδυτικά τους σχέδια στους δύο παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα αποπληρωμής τους υπό προϋποθέσεις σε βάθος πενταετίας κι όχι επταετίας όπως προβλέπει η παρούσα διάταξη, χωρίς ωστόσο να το αναλύσει περαιτέρω.

Οι τρεις αλλαγές που προανήγγειλε είναι οι εξής:

- Η μείωση του χρόνου αποπληρωμής επιδοτήσεων από επτά σε πέντε χρόνια για συγκεκριμένες κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων.
- Το ενδεχόμενο τροποποίησης της γενικής υποχρέωσης μετατροπής των βιβλίων από β’ σε γ’ κατηγορία
- Η αναπροσαρμογή των επτά ετήσιων δόσεων αποπληρωμής επιδοτήσεων.

Ο υπουργός Οικονομίας προσδιόρισε τα χαρακτηριστικά της «δίκαιης ανάπτυξης», λέγοντας ότι «σημαίνει ανάπτυξη ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να μοιράσει δίκαια τα οφέλη από την ανάπτυξη στις διάφορες κοινωνικές ομάδες».

Τα χαρακτηριστικά της, όπως είπε, θα είναι:

- Οι υπηρεσίες με βάση την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο αποτελεί το «μεγάλο πλεονέκτημα» της χώρας
- Η εξωστρέφεια που σημαίνει «ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων και της παραγωγής συνολικά, όπως και των κλάδων της τεχνολογίας».

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ακόμη την σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου, που θα είναι, όπως είπε, ένας θεσμός που θα εμπλουτίζει το αναπτυξιακό σχέδιο και θα είναι χώρος διαλόγου μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news