facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ιεράπετρα: Στέλνουν στον εισαγγελέα τον κτηνίατρο που περιθάλπει ανθρώπους

Την τιμωρία του κτηνίατρου από την Ιεράπετρα Μιχάλη Σπυριδάκη που προσφέρει αφιλοκερδώς τις πρώτες βοήθειες σε συμπολίτες του όποτε αυτοί του το ζητούν επιδιώκει ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου με επιστολή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου.

Με αφορμή το τρισέλιδο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΘΕΜΑΤΟΣ της περασμένης Κυριακής με τίτλο «Οι άρρωστοι πάνε στον κτηνίατρο σαν ζώα» τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου συνέταξαν επιστολή στο περιεχόμενο της οποίας αναφέρονται "σε εξυπηρέτηση περιστατικών που αφορούν σε ανθρώπους από τον κτηνίατρο της πόλης Μ. Σπυριδάκη" ζητώντας από την Εισαγγελία να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών.

Σημειώνεται ωστόσο ότι στην επιστολή δεν αναφέρονται πουθενά οι τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικά μηχανήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας, ούτε οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που αναγκάζονται να διανύσουν σε κακό οδικό δίκτυο οι ασθενείς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από νοσοκομεία που βρίσκονται σε άλλες μεγάλες πόλεις της Κρήτης, δηλαδή δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στους δυο βασικούς λόγους για τους οποίους αναγκάζεται ο κόσμος να ζητήσει την βοήθεια των κτηνιάτρων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Θεόδωρο Κατάσο, ενημερωθήκαμε ότι ο λόγος για τον ποίο συντάχθηκε και απεστάλη στον εισαγγελέα η εν λόγω επιστολή, αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Η ιατρική είναι πολύ σοβαρή δουλειά και είναι λειτούργημα για να μπορεί κάποιος να την κάνει» αναφέρει στο protothema.gr ο κ. Κατάσος. «Κάποιος, ο οποίος δεν την έχει σπουδάσει και η Πολιτεία δεν του έχει δώσει την άδεια για να την ασκεί δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες τέτοιου τύπου. Και δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε μιμητές. Αυτό είναι και το σκεπτικό βάσει του οποίου αποφασίσαμε να ενημερώσουμε και να ζητήσουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα», συμπλήρωσε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news