facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Προειδοποιήσεις ότι τζιχαντιστές ταξιδεύουν προς Γαλλία και Βέλγιο μέσω Ελλάδας

Καθ’ οδόν προς τη Γαλλία και το Βέλγιο βρίσκονται μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που σύμφωνα με βελγική εφημερίδα ξεκίνησαν το ταξίδι από τη Συρία πριν από δέκα περίπου ημέρες και πιθανώς να έχουν ήδη φτάσει σε κάποιο ελληνικό νησί μέσω Τουρκίας.

Η εφημερίδα Derniere Heure, που επικαλείται πληροφορίες της βελγικής αντιτρομοκρατικής, αναφέρει ότι ανάμεσα στους πιθανούς στόχους είναι ένα εμπορικό κέντρο, υποκατάστημα αλυσίδας fast food αλλά και αστυνομικοί. 
Οι αρχές του Βελγίου απάντησαν ότι οι στόχοι αυτοί παρακολουθούνται ήδη στενά από αστυνομικές δυνάμεις.
Οι μαχητές αυτοί φαίνεται ότι ταξιδεύουν χωρίς διαβατήρια, εκμεταλλευόμενοι δίκτυα διακινητών. 
Το Βέλγιο ενημέρωσε την γαλλική αντιτρομοκρατική για την νέα αυτή απειλή με σχετικό σημείωμα. Γάλλος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το ενημερωτικό αυτό εστάλη σε αντιτρομοκρατική και αστυνομικά τμήματα αλλά τόνισε ότι οι γαλλικές αρχές παραμένουν «πολύ επιφυλακτικές». 
Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν την πληροφορία και οι Βέλγοι, που σύμφωνα με το δημοσίευμα έλαβαν την προειδοποίηση αυτή μόνο από μια πηγή και δεν έχει επιβεβαιωθεί από αλλού. 
Τόσο η Γαλλία όσο και το Βέλγιο βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφός τους. Η τρομοκρατική οργάνωση έχει απειλήσει ότι σκοπεύει να προχωρήσει και σε νέες επιθέσεις ενώ το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο απειλητικά βίντεο εναντίον του Euro 2016. 
«Οι πληροφορίες αυτές δεν αλλάζουν το επίπεδο του συναγερμού του Βελγίου» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του βελγικού κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων Peter Martens. 
Μετά από την επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το επίπεδο συναγερμού βρίσκεται στο επίπεδο τρία από τα τέσσερα συνολικά. 
ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news