facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Υπέρ της ανεξαρτησίας το 52% των Σκωτσέζων

Η πλειονότητα των Σκωτσέζων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το δημοψήφισμα της Πέμπτης με το οποίο η πλειονότητα των Βρετανών πολιτών ψήφισε υπέρ της αποχώρησης χώρας τους από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Panelbase, που έγινε για λογαριασμό των Sunday Times, το 52% των Σκωτσέζων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας έναντι του 48% που αντιτίθεται σε αυτήν.

Η δημοσκόπηση έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο σε δείγμα 620 ατόμων.

Σε δημοψήφισμα που είχε γίνει το 2014 οι Σκωτσέζοι είχαν απορρίψει την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 55% έναντι 45%.

Όμως μετά την ψήφο της πλειονότητας των Βρετανών υπέρ του Brexit, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζεον δήλωσε ότι πλέον είναι «εξαιρετικά πιθανή» η διοργάνωση ενός νέου δημοψηφίσματος για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι Σκωτσέζοι να δουν εαυτόν εκτός Ε.Ε. ενώ ψήφισαν υπέρ της παραμονής τους στην Ένωση.

Στο ιστορικό δημοψήφισμα η Σκωτία ψήφισε υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. με ποσοστό 62%, σε αντίθεση με τη Βρετανία συνολικά που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης με 51,9%.

Το αποτέλεσμα αυτό δικαιολογεί τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, υποστηρίζει η κυβέρνηση της Σκωτίας.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news