facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ο Κατρούγκαλος παραδέχεται μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.380 ευρώ

«Η κυβέρνηση προσπάθησε να πάρει περισσότερα από τους πλουσιότερους και να ανακουφίσει τους πολλούς, που έγιναν φτωχότεροι», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη» με αφορμή την επίσκεψή του αύριο στο Ηράκλειο, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων τονίζοντας ότι καμία σύνταξη δεν κινδυνεύει, από 1.380 ευρώ και κάτω.

Ο κ. Κατρούγκαλος, σύμφωνα με το ekriti.gr, αναφέρθηκε και στην κατώτατη σύνταξη χαρακτηρίζοντας το ποσό πολύ μικρό, κάνοντας όμως λόγο για αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος της φτώχειας που πλήττει την ελληνική κοινωνία.

Σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις:

Σε απάντηση ερωτημάτων σχετικών με τις Προτάσεις του Γενικού Εισαγγελέα προς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις επί του σχετικού παραπεμπτικού ερωτήματος που εκκρεμεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο σεβασμός απέναντι σε κάθε δικαιοδοτική αρχή αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση, η Ελληνική όμως Πολιτεία θα υπερασπιστεί την υφιστάμενη νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος της δικαστικής διαδικασίας. Επισημαίνεται πάντως ότι: α) Οι Προτάσεις του Γενικού Εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτικές, αποτελούν εισήγηση προς το δικαστήριο. Β) Οι Προτάσεις θεωρούν ότι υφίσταται αντίθεση με το ευρωπαϊκό δίκαιο κυρίως ως προς το όργανο που αποφασίζει σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις και ως προς ορισμένες άλλες διαδικαστικές παραμέτρους, όχι σε σχέση με τις ουσιαστικές εγγυήσεις προστασίας καθ’ εαυτές, οι οποίες ενσωματώνουν στο ελληνικό δίκαιο κοινοτική οδηγία.

Οι ομαδικές απολύσεις αποτελούν, άλλωστε, και ένα από τα θέματα διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, παράλληλα με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που με επίταση επιδιώκει η ελληνική πλευρά. Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλιστεί και σε αυτό το επίπεδο η ουσιαστική προστασία από τις ομαδικές απολύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί του ζητήματος υπάρχει στην Ελλάδα ομοφωνία όλων των κοινωνικών συνομιλητών, της εργοδοτικής πλευράς συμπεριλαμβανομένης. Όσοι επιμένουν αντιθέτως σε ιδεοληπτικές θέσεις θα βρεθούν και πάλι απομονωμένοι, όπως συνέβη και κατά την διαπραγμάτευση του ασφαλιστικού. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται νέες θέσεις εργασίας, όχι νέες απολύσεις».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news