facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ρέγκλινγκ: Οι τρεις λόγοι που η Ελλάδα μπήκε ξανά σε μνημόνιο

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία. Δουλεύουμε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η επανεξέταση».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ παραχωρώντας συνέντευξη στην ιταλική «Corriere DeLLa Sera» επισήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση οκτώ μηνών, λόγω προβλημάτων εφαρμογής των προαπαιτουμένων από την ελληνική πλευρά.

«Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν είναι ένας συμβιβασμός και μια ασφάλεια απέναντι σε απρόβλεπτα γεγονότα», σημειώνει.

Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας απαντά: «Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα από τον ESM. Αυτός είναι και ο λόγος όπου το προηγούμενο καλοκαίρι συμφωνήθηκε ένα νέο πρόγραμμα. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Η Ελλάδα έχει πια ένα πρωτογενές πλεόνασμα, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται πια ενίσχυση για την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της. Στα τέλη Ιουλίου θα υπάρξει πραγματική ανάγκη για ρευστότητα για την αποπληρωμή του χρέους. Όσο πιο γρήγορα επιτευχθεί η συμφωνία, τόσο το καλύτερο. Ετσι ώστε να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμης σημασίας για την καλή λειτουργία της οικονομίας. Η Ελλάδα λοιπόν, δεν βρίσκεται κοντά σε καμία χρεοκοπία. Δουλεύουμε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η επανεξέταση και να αποφευχθούν τα προβλήματα του προηγούμενου έτους».

- Πόσα χρήματα οι διεθνείς πιστωτές έχουν πληρώσει από το ξεκίνημα της κρίσης το 2010; Γιατί δεν έχουν ''δουλέψει'' οι μέχρι τώρα ''διασώσεις'', όπως έγινε στην Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία;
«Η Ελλάδα αποτελεί σίγουρα μια εξαίρεση σε σύγκριση με άλλες χώρες. Και για αυτό το λόγο ήταν απαραίτητο και ένα τρίτο πρόγραμμα. Αν λάβουμε υπόψιν τη συνολική οικονομική βοήθεια των διεθνών πιστωτών και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, συνολικά έχουν εκταμιευτεί ήδη περίπου 250 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι τρεις λόγοι που η Ελλάδα μπήκε ξανά σε μνημόνιο

Κατά τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ η Ελλάδα μπήκε ξανά σε μνημόνιο για τρεις ουσιαστικά λόγους.

Πρώτον: Η θέση των οικονομικών προβλημάτων ήταν πολύ πιο δυσμενής σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Δεύτερον: Συνειδητοποιήσαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ αδύναμη, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητά της να εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Τρίτον: Μετά και τις εκλογές στις αρχές του 2015 υπήρξε διακοπή του προγράμματος και οπισθοχωρήσεις στις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είχε τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, κάτι που οδήγησε την Ελλάδα πίσω στην ύφεση.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news