facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Σόιμπλε:«Οικονομική ανοησία» η αύξηση του ΦΠΑ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Γερμανία, χαρακτήρισε «οικονομική ανοησία» την αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα, αν και όπως υποστήριξε δεν υπήρχε εναλλακτική λύση.

Όπως εξήγησε, καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό φόρων που πρέπει να καταβληθούν, αλλά δεν καταβάλλονται.

Και συνέχισε ότι όταν η Ελλάδα αυξάνει τον ΦΠΑ, αυτό είναι «οικονομική ανοησία», αλλά είναι η μόνη λύση που έχει όταν το κράτος δεν έχει άλλα φορολογικά έσοδα.

Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

Διαπίστωσε πάντως ότι από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι η ύφεση στην Ελλάδα υποχωρεί. «Και στην Ελλάδα η ανεργία πλησιάζει ένα σημείο καμπής», προσέθεσε.

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον την Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υποστήριξε ότι, παρά την κρίση χρέους στην Ελλάδα και το επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε., δεν αποτελεί ξεπερασμένο μοντέλο.

«Δεν ισχύει καθόλου ότι δεν πρέπει να έχουμε ελπίδα», τόνισε.

Ακόμη και αν μερικές φορές υπάρχουν οριακές αποφάσεις, ανέφερε, γεγονότα όπως οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία και οι περιφερειακές εκλογές δίνουν ελπίδα ότι οι εξελίξεις δεν προχωρούν γενικά εναντίον του κοινού ευρωπαϊκού εγχειρήματος.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news