facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Κουρουμπλής: Με απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ

Η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ εάν καθιερώσουμε την απλή αναλογική, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο, με καθιέρωση της ψήφου στα 17, μείωση του μπόνους στις 30 έδρες και σπάσιμο της Β' Αθηνών σε περιφέρειες μέχρι 10 βουλευτές.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι φιλοδοξεί να πειστούν και τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να ψηφίσουν τι αλλαγές και να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν όπως είπε το 2019.

Διευκρίνισε πάντως ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος για να μπει πλαφόν στην βουλευτική θητεία στα 12 έτη και να υπάρξει μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200.

Το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ

«H σημερινή δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Παναγιώτη Κουρουμπλή για την απλή αναλογική ότι αν αυτή καθιερωθεί η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ ξεκαθαρίζει χωρίς καμία αμφισβήτηση πόσο έχει απομακρυνθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις πάγιες διαχρονικές θέσεις του ευρύτερου χώρου της αριστεράς για τις καρέκλες της εξουσίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατικής Αριστερά.

«Άραγε θυμάται κανείς ποιος εξήγγειλε και ζητούσε με επιμονή συνταγματική κατοχύρωση και παγιοποίηση της απλής αναλογικής για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις; Μήπως είχαν και εδώ αυταπάτες;

»Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, είναι απαραίτητες με σκοπό την πιστότερη δυνατή αποτύπωση της βούλησης των πολιτών. Ιδιαίτερα τώρα που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ενθάρρυνση της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων καθώς και των κυβερνήσεων συνεργασίας, που είναι ένα εμφανές πια κοινωνικό αίτημα. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα εκλογικό σύστημα απαλλαγμένο από στρεβλώσεις και στατιστικές αλχημείες που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την άμεση κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news