facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ο Κατρούγκαλος δηλώνει περήφανος για το ασφαλιστικό που κόβει 3,5 δισ. ευρώ στις συντάξεις

Περήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας πως αν ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης και δεν είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, θα το υπερψήφιζε.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα ο υπουργός Εργασίας ανέφερε «παραλάβαμε ένα πλήρως διαλυμένο σύστημα, με ελλείμματα στο ύψος το 9% του ΑΕΠ και επιπλέον άναρχο και κατακερματισμένο, με πληθώρα άδικων και πελατειακών ρυθμίσεων. Για πρώτη φορά θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες ισονομίας για όλους, τόσο σε ό,τι αφορά τις εισφορές όσο και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε μισθωτούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, στο πλαίσιο ενός και μόνου ασφαλιστικού φορέα».

Κάνει λόγο για κοινωνική δικαιοσύνη και υπογραμμίζει ότι «ευμενέστερες ρυθμίσεις εισάγονται μόνο για να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι. Γι' αυτό το λόγο, για παράδειγμα, η ελάχιστη ασφαλιστική υποχρέωση των αγροτών είναι κατά το ένα τρίτο περίπου μικρότερη από αυτή των υπολοίπων, γιατί το μέσο αγροτικό εισόδημα είναι πολύ κατώτερο από το μέσο αστικό».

Αναφερομένος στην κύρια σύνταξη ο υπουργός τονίζει ότι δεν γίνεται καμία μείωση, ενώ η προσαρμογή των επικουρικών αφορά λιγότερους από το 10% των συνταξιούχων.

Τόνισε τέλος ότι εάν ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης και δεν είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας θα υπερψήφιζε ένα νομοσχέδιο με αυτά τα χαρακτηριστικά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news