facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Βούτσης: Επιμένουμε 100% στην απλή αναλογική ανεξαρτήτως άλλων απόψεων

Αποστάσεις από τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, δηλώνοντας ότι «σημείο αναφοράς στο οποίο επιμένουμε 100% είναι η απλή αναλογική ανεξαρτήτως άλλων απόψεων».

Υπενθυμίζεται ότι η άποψη που διατύπωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Κουρουμπλής επί της απλής αναλογικής ήταν ότι δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα. Κατά την συνομιλία που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έδωσε προτεραιότητα στο κυβερνητικό έργο και όχι στα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου λέγοντας ότι «αν δεν πάρει μπροστά η μηχανή -αυτό είναι το στοίχημα της κυβέρνησης- όλα τα άλλα, πώς θα ψηφίζουμε ή σε πόσα κομμάτια θα σπάσει η Β’ Αθηνών, δεν ενδιαφέρουν».

Μάλιστα είπε ότι ίσως να μην χρειαστεί να κλείσει η Ολομέλεια της Βουλής και να συσταθούν Θερινά Τμήματα, καθώς αναμένεται βαρύ νομοθετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. «Από την Κυριακή και μετά, που θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, ανοίγουμε…», είπε χαρακτηριστικά, ενημερώνοντας ότι αναμένονται νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως ο αναπτυξιακός νόμος, τα αδήλωτα κεφάλαια, κοινωνική οικονομία κ.ά.

Όσον αφορά το θέμα των εκλογών, τόνισε ότι «δεν είμαστε χομπίστες εκλογών για να ζητάμε κάθε έξι μήνες ή κάθε χρόνο από τον λαό να μας αποθεώσει ή να μας απορρίψει». «Στο τέλος θα γίνει ταμείο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο «δεν είναι στην οπτική και στον ορίζοντά μας για τα επόμενα χρόνια», εκτός, όπως είπε, αν αποφασίσει διαφορετικά η Βουλή. «Αν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία λειτουργεί το Σύνταγμα όχι όμως ως επιλογή ή πρωτοβουλία κυβέρνησης», ανέφερε.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news